Rus işgalcileri Kiev çevresinden püskürten Ukrayna'ya Donbas muharebesi için dünyadan ağır silah yağacak, sınırın diğer tarafındaki Rus şehrinde gece yarısı patlamalar oldu.
Ukrayna sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Belgorod'da arka arkaya patlamalar geceyi gündüze çevirdi, yerel yetkililer Rus ordusuna ait bir cephaneliğin havaya uçtuğunu bildiriyor.
Belgorod bölge valisi Vyacheslav Gladkov, sosyal medya hesabından gece yarısı 03.55'te patlama sesiyle uyandığını, hemen arkasından üç patlama daha duyduğunu yazdı.
Güvenlik kamerası görüntülerinde cephanelik vurulmadan önce gökyüzünde bir ışığın hareket ettiği yer aldı. Askeri uzmanlar, bir uçaksavar füzesinin cephaneliği vurmuş olabileceğini aktarıyor.
Rusya-Ukrayna sınırındaki bir başka bölge Kursk'ta ise Rus hava savunma sistemleri gece yarısı 02.45'te ateşlendi, yetkililer Voronezh şehrinde Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının hedef alındığını söylüyor.
ANIT YIKILDI
Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Rusya-Ukrayna dostluk anıtı, işgalin altmış ikinci gününde yıkıldı. Sovyetler Birliği dönemindeki Ukrayna ile Rusya arasındaki tarihi bağları sembolize eden sekiz metrelik bronz anıt, belediye başkanı Vitaly Klitschko'nun önderliğinde söküldü. Belediye başkanı Klitschko'nun, iki maden işçisini temsil eden heykelin yanı sıra Kiev'deki 60 anıtın daha yıkılacağı bilgisini verdi.
ALMAN GEPARD'LARI UKRAYNA YOLUNDA
Rus birliklerine karşı Ukrayna'yı destekleyen ABD ve müttefiklerinin Almanya'daki zirvesinden yeni kararlar çıktı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in ev sahipliğinde Ramstein Hava Üssü'ndeki Ukrayna toplantısına NATO üyelerinin yanı sıra Afrika, Asya gibi farklı kıtalardan ülkeler de katıldı. Söz konusu toplantı artık her ay bir kez tekrarlanacak ve Ukrayna'nın silah ihtiyaçları ele alınacak.