Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye'yi hedef alan açıklamalarının ardından ABD çok tehlikeli bir adım daha attı, resmi açıklama Perşembe günü gece yarısı geldi.
Uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ın başını çektiği ABD filosu, Akdeniz'in ortasında Yunanistan deniz kuvvetleriyle birlikte tatbikat gerçekleştirdiğini duyurdu.
ABD'nin Avrupa-Afrika Deniz Kuvvetleri, IKE Taarruz Grubu'nun Doğu Akdeniz'de Yunan ordusuyla giriştiği savaş oyununda denizaltıların da seyrettiğini ve jetlerin havalandığını açıkladı.
BÜYÜKELÇİ'DEN SKANDAL AÇIKLAMA
ABD'nin Doğu Akdeniz'de istikrar için Yunanistan'la işbirliğini artıracağı vurgulanan resmi açıklamada, tatbikatın tüm organizasyonunun Yunan deniz kuvvetleri komutanlığı tarafından yapıldığı belirtildi.
ABD'nin Yunanistan hayranı Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, iki ülkenin savunma işbirliğinin her geçen gün güçlendiğini dile getirip "Özellikle IKE Taarruz Grubu'nu Akdeniz'de görmekten gurur duyuyuyorum" dedi.