Çilek gibi kura!

Sarı-Kırmızılılar, 18 Eylül'de başlayacak Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçını Old Trafford'da Manchester United ile oynayacak... G.Saray'ın hedefi, eski günlerde olduğu gibi Avrupa'yı titretmek!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2012 Güncelleme 31 Ağustos 2012, 02:57
Çilek gibi kura!

İÇİNDEKİLER

Aslan'ın tam dişine göre... 2007 yılından sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne kalan Galatasaray'ın rakipleri Monaco'daki kura çekiminde belli oldu. H Grubu'na düşen Sarı-Kırmızılılar, İngiliz devi Manchester United, Portekiz ekibi Braga ve Romanya'dan Cluj'la eşleşti.

YİNE YENİDEN ŞEYTANLAR!
Süper Lig şampiyonu olduğu için Devler Ligi'ne direkt olarak katılan Galatasaray kura çekimine 3. torbadan katıldı. Cimbom birbirinden zorlu rakiplerin olduğu ilk torbadan daha önce birçok kez Türk takımlarıyla karşılaşan Manchester United'ı çekti. Sarı-Kırmızılılar, 2. torbada ise geçen sezon Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın saf dışı bıraktığı Braga'yla eşleşti.

CLUJ SEVİNÇ YARATTI
Son torbada ise çok büyük bir heyecan yaşandı. Alman şampiyonu Dortmund ile eşleşme ihtimali bulunan Galatasaray'a Rumen ekibi Cluj'un çıkması sevinç yarattı. Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 18 Eylül tarihinde başlayacak. Son maçlar ise 4-5 Aralık'ta oynanacak. Grupta ilk iki sırayı alan takımlar tur atlayacak. 3. olan takımlar ise Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanacak.

HAYDİ CİMBOM YAPARSIN!
Türkiye geçmiş yıllarda büyük başarılarıyla 70 milyonu sokaklara döken Galatasaray'dan yeni zaferler bekliyor. Cimbom'da hedef yeniden Avrupa'da ses getirebilmek.

G.SARAY'IN FİKSTÜRÜ
19 EYLÜL 2012
Manchester United (Old Trafford)

2 EKiM 2012
Sporting Braga (TT Arena)

23 EKiM 2012
1907 CLuj (TT Arena)

7 KASIM 2012
1907 CLuj (Dr. Constantin Radulescu)

20 KASIM 2012
Manchester United (TT Arena)

5 ARALIK 2012
Sporting Braga (Estadio AXA)

CEHENNEMİ YİNE TADACAKLAR!
Manchester United tarihinde birçok kez Türk takımlarıyla karşılaştı. 1993 yılında Galatasaray'a elenerek Şampiyonlar Ligi'nden olan Şeytanlar, İstanbul deplasmanını 'Cehennem' olarak tanımlamıştı. United, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı da yenilgi yaşadı. Arsenal'den Van Persie'yi alan İngiliz devinin kadrosunda Rooney, Nani, Young ve Valencia gibi yıldızlar var.

KARTAL BAŞARDI SIRA ASLAN'DA
Portekiz futbolunun yükselen değeri olan Braga geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'a elenmişti. İki sezon önce Avrupa Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Braga, play-off turunda İtalyan ekibi Udinese'yi eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kaldı. Atletico Madrid'den Ruben Micael'i alan Portekiz ekibinin yıldızları Hugo Viana, Lima, Mossoro, Custodio ve Alan.

RUMENLER TAM BİR KAPALI KUTU
Basel'i eleyerek Galatasaray'ın 3. torbadan girmesini sağlayan 1907 Cluj, Rumen futbolunun son yıllardaki yıldızı. 2007-2008, 2009-2010 ve 2011-2012'de şampiyon olmayı başaran Rumen ekibi ni Ioan Andone çalıştırıyor. Kadrosunda çok sayıda yabancı futbolcu bulunan Cluj'un en önemli Gol silahı Yunan Kapetanos. Cluj özellikle kendi sahasında yenmesi zor bir takım.

NE DEDİLER?
FATiH TERiM
TEKNİK DİREKTÖR
Heyecanımız çok fazla

Uzun zamandır bu anı bekliyorduk. Camiamızı mutlu etmek istiyoruz.

ÜNAL AYSAL
BAŞKAN
İlk hedef bir üst tur
Grupta tüm takımları zorlayacağız. İlk hedefimiz gruptan bir üst tura çıkmak.

ALi DÜRÜST
2.BAŞKAN
Çok iddialıyız
Çok iyi bir kadromuz ve teknik heyetimiz var. Grupta çok iddialıyız.

ABDURRAHiM ALBAYRAK
YÖNETİCİ
İtalyan gelseydi
!
Ben ve Fatih hoca İtalyan takımı istiyorduk. Ama gruptan çok memnunum.

A GRUBU
Porto
Dinamo Kiev
Paris Saint-Germain
Dinamo Zagreb

B GRUBU
Arsenal
Schalke
Olympiakos
Montpellier

C GRUBU
AC Milan
FC Zenit St. Petersburg
Anderlecht
Malaga

D GRUBU
Real Madrid
Manchester City
Ajax
Borussia Dortmund

E GRUBU
Chelsea
Shaktar Donetsk
Juventus
FC Nordsjaelland

F GRUBU
Bayern Münih
Valencia
Lille
BATE Borisov

G GRUBU
Barcelona
Benfica
Celtic FC
Spartak Moskova

H GRUBU
Manchester United
SC Braga
GALATASARAY
CFR Cluj