Galatasaray'a müjdeli haber!

Türk Telekom Arena'ya gidiş-dönüşlerde yaşanan eziyet 22 ayda tamamlanacak ek tünelle sona erecek

Giriş Tarihi 16 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2012, 11:41
Galatasaray’a müjdeli haber!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tali hat olarak hizmet veren Sanayi-Seyrantepe metro hattını 800 metrelik ek bir tünelle ana hatta dönüştürecek. Böylece, 5 dakikada yapılan bir sefer 2.5 dakikaya düşerek, tek yönde saatte 24 bin kişi taşıma kapasitesi 2 katına çıkacak. Tünelin tamamlanmasıyla, G.Saray taraftarlarının Türk Telekom Arena Stadı'na gidiş-dönüşte yaşadıkları çile bitecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; 'Metronun kapasite ve sefer sayısı 2 katına çıkacak. Böylece maç çıkışı yığılmalar önlenmiş olacak. 2 bin kişilik vagon kapasitesi nedeniyle stat çıkışı 5 bine çıkacak' dedi.

MAÇ HASILATI DA ARTACAK

11 Kasım 2010 tarihinde yolcu alımına başlayan Sanayi-Seyrantepe arası hat, bin 670 metre uzunluğunda. Bu kısım, metronun Hacıosman'a giden ana hattından Sanayi İstasyonu'nda ayrılıp sadece Seyrantepe-Stadyum yolcularına hitap eden bir kol olması nedeniyle de G.Saray taraftarlarının maçlarda yaşadığı büyük sıkıntılar da sona ermiş olacak...

Maçların bitiminde Türk Telekom Arena'dan 2 bin kişilik gruplar halinde ayrılmak zorunda kalan G.Saray taraftarları, ek tünelin devreye girmesiyle 5 bin kişilik gruplarla stattan ayrılabilecek. Böylelikle taraftarın, maçlara gidiş-dönüşte yaşanan izdiham da bitmiş olacak. Tünelin, 22 ay içinde hizmete sunulması planlanıyor. Ek tünelin tamamlanması G.Saray'ın seyirci sayısına ve hasılatına direkt yansıyacak. Zira, çok sayıda taraftar gidiş-dönüşte yaşanan eziyet nedeniyle Sarı-Kırmızılı takımın TT Arena'daki maçlarına gitmeye çekiniyor.