Avrupalı Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda 3 maçta 7 puanla lider durumda bulunan Kanarya en çok puan toplayan dördüncü takım oldu... Yine 3 maçta 7 gol bulan Fenerbahçe, UEFA'da en çok gol atan takımlar sıralamasında Liverpool, Dnipro ve Lyon'dan sonra geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2012 Güncelleme 27 Ekim 2012, 00:26
Avrupalı Fenerbahçe

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde çok farklı bir grafik çiziyor. Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapamayan ve 8 maçta 13 puan toplayarak lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, bunun tersine UEFA Avrupa Ligi'nde fırtına gibi esiyor.

EN ÇOK PUAN TOPLAYAN 4. TAKIM
C Grubu'nda oynadığı 3 maçta topladığı 7 puanla liderlik koltuğunun yeni sahibi olan Sarı-Lacivertli temsilcimiz, 48 takımın mücadele ettiği Avrupa Ligi'nde en çok puan kulüpler içinde 4. sırayı 8 takımla birlikte paylaştı. UEFA Avrupa Ligi'nde ilk 3 maç sonunda Atletico Madrid, Dnipro ve Lyon yollarına kayıpsız devam ederken Fenerbahçe 7 puan topladı.

FENER İSTATİSTİĞE GİRDİ!
Fenerbahçe ile birlikte Newcastle United, Steaua Bükreş, Genk, Inter, Rubin Kazan, Bayer Leverkusen, Metalist ve Hannover'in de 7'şer puanı bulunuyor. Süper Lig'de 8 maçta sadece 10 kez fileleri havalandıran Sarı- Lacivertli ekip, Avrupa'da gol sıkıntısı çekmiyor. Fenerbahçe, yer aldığı C Grubu'nda 3 maçta 7 gol atmayı başardı. Fenerbahçe attığı bu 7 golle de Avrupa Ligi'nde 48 takım içerisinde ilk 4 sıra arasına girdi. 8 gol atan Liverpool, Dinipro ve Lyon'un ardından 7 gol atan Sarı-Lacivertli temsilcimiz, Genk, Sparta Prag ve Twente ile birlikte sıralanıyor.

BİR SONRAKİ MAÇ ÖNEMLİ
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda bundan sonraki maçı 8 Kasım tarihinde Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yine AEL Limasol takımı ile olacak. Fenerbahçe bu maçı kazandığı taktirde hem gruptan çıkma hem de grubu lider olarak tamamlama açısında çok büyük bir avantajın sahibi olacak.

PUAN KAYBEDECEKLER
Çünkü aynı gün Fenerbahçe'nin 3'er puan gerisinde bulunan Marsilya ve M'gladbach takımları Fransa'da kozlarını paylaşacak. Bu 2 takımdan en az 1'i belki de 2'si puan kaybı yaşayacak.

LİDER BİTİRMEK ÇOK ÖNEMLİ!
Fenerbahçe, bir sonraki turda daha avantajlı bir kura çekebilmek için grubu 1. sırada bitirmek zorunda. 2. olursa grup 1.'leri ile eşleşecek.

HEDEFİ LİGDE SERİ GALİBİYETLER
Fenerbahçe'nin Süper Lig'de üst üste 2 galibiyeti bulunmuyor. Aykut Kocaman yönetimindeki Sarı- Lacivertliler'in öncelikli hedefi Antalyaspor'u devirmek ve seri galibiyetler elde etmek. Kanarya son lig maçında Bursa ile 1-1 berabere kalmıştı.

FUTBOLA DEĞİL 3 PUANA GÜLDÜ!
Kocaman, "Maçın genelinde iyi oynamadık. Ama şu anda kazanmak futboldan önemli" dedi...