Kıbrıs'ta Türk Egemen'liği

Limassol deplasmanında 60 dakika adeta uyuyan Kanarya'yı Volkan'ın müthiş kurtarışları ayakta tuttu, Egemen Korkmaz'ın golü uçurdu. Fenerbahçe bu galibiyetle tur için büyük avantaj yakaladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2012 Güncelleme 26 Ekim 2012, 03:17
Kıbrıs’ta Türk Egemen’liği

İÇİNDEKİLER

Avrupalı Fener!.. Süper Lig'de istediği sonuçları bir türlü alamayan Kanarya, Limassol'u deplasmanda 1-0 yenerek Avrupa Ligi C Grubu'nda 7 puanla zirveye oturdu.

FENER İLK YARIDA ETKİSİZDİ
Kıbrıs Rum Kesimi'nde zor bir ortamda oynanan maçın ilk yarısında etkili olamayan Fenerbahçe, ikinci 45 dakikada kendine geldi ve istediği 3 puanı aldı. Maçın ilk tehlikesi Fenerbahçe'den geldi. 15. dakikada Kuyt'ın yerden vuruşu az farkla auta çıktı. 39. dakikada soldan Rui Miguel'in vuruşunda, kaleci Volkan Demirel uçarak topu kontrol etti. 41. dakikada Monteiro'nun sert şutunda, Volkan birkez daha gole izin vermedi ve maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı. 50. dakikada Fenerbahçe defansının büyük hatasında Monteiro, Volkan'la karşı karşıya kaldı. Fakat milli kaleci müthiş bir refleksle topu kornere çeldi.

VOLKAN'DAN GEÇİT YOK
61. dakikada Kuyt çaprazdan ceza sahasına girdi. Yerden vuruşu adeta direği yaladı. 76. dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Baroni'nin kornerinde Egemen harika yükselip topu ağlara yolladı: 1-0. Yıldız futbolcu 78. dakikada yine kornerde çok iyi yükseldi. Fakat bu kez top az farkla auta gitti.

GLADBACH SİFTAH YAPTI
90. dakikada Volkan birkez daha Monteiro'ya gol izni vermedi. Son dakikada Baroni'nin şutunu da Limassol kalecisi Degra kurtardı. Fener üç puanı alırken, gruptaki diğer maçta M'gladhach, Marsilya'yı 2-0'la geçti.

MAÇIN YILDIZI
VOLKAN DEMİREL
Belki 3 puan Egemen'in kafasıyla geldi ama Fenerbahçe adına gecenin kahramanı tartışmasız Volkan Demirel oldu. Milli kaleci en az 4 yüzde yüzlük pozisyonda rakip forvetlere geçit vermedi. Müthiş performansıyla alkışı haketti.

HAYAL KIRIKLIĞI
MOUSSA SOW
Bursa deplasmanında harika bir gol atan Senegelli dün gece etkili olamadı. Limassol defansı arasında kaybolan Sow beklenen performansını sergileyemedi.

GÜRCAN BİLGİÇ
3 puan herşeyin üstünü örter
F.Bahçeli oyuncular "Kim daha kötü oynayacak?" çekişmesine girdi. Galibiyet herşeyin üstünü örten gece karanlığı gibidir. Bu durum yarın da karşınıza çıkabilir.

RIDVAN DİLMEN
Kadro seçimi aynı mı olurdu!
Fenerbahçe, Kadıköy'de Chelsea ile oynasa Aykut Kocaman acaba bu kadroyla mı maça çıkacaktı! Volkan müthiş kurtarışlar yaptı. Maçı çeviren isimdi.