Balıkçı olacaktı futbolcu oldu

Bir balıkçı köyünde dünyaya gelen Kuyt'ın hayatı 5 yaşında girdiği alt yapı seçmelerinde değişmiş. Ve yetenekleri sayesinde hayatını babası ve iki kardeşi gibi denizde değil yeşil sahada kazanmaya başlamış...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2012 Güncelleme 05 Haziran 2012, 03:26
Balıkçı olacaktı futbolcu oldu

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Hollanda futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Dirk Kuyt'ı transfer ederek sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa'da gündeme oturdu... Yıllardır Türk futbolseverlerin Premier Lig maçlarında hayranlıkla seyrettiği 32 yaşındaki Kuyt önümüzdeki 3 yıl boyunca Sarı-Lacivertli formayı giyecek.

KARİYERİNDE ÇOK İLGİNÇ NOKTALAR
2006'da başlayan Liverpool kariyerine noktayı koyan Hollandalı yıldızın hayatını mercek altına aldığımızda çok ilginç noktalara rastladık. İşte tüm bilinmeyenleri ile Fenerbahçe'nin sarı fırtınası...

KADERİ DEĞİŞTİ!
Kuyt, 22 Temmuz 1980'de Hollanda'nın güneyinde yer alan Katwijk Aan Zee isimli bir balıkçı köyünde dünyaya geldi. Kuyt'ın ailesi de diğer köylüler gibi balıkçılıkla yaşamını sürdürüyordu. Aslında ilk bakışta dikkat çekici bir özelliği olmayan Dirk'in kaderinin de farklı olmayacağına inanılıyordu. O da tüm ailesi gibi balıkçılık yapacaktı.

18'İNDE TRANSFERİN GÖZDESİYDİ
Fakat minik Dirk'in tüm hayatı 5 yaşında değişti. Quick Boys takımının seçmelerine katılan Dirk yetenekleriyle hemen dikkatleri çekti. Tam 13 yıl bu takımın formasını giyen Dirk Kuyt 18'ine bastığında birçok Hollanda kulübünün dikkatini çekmişti bile. Onu alan şanslı takım ise Utrecht oldu.

29 GOLLE KRALLIK!
Ardından hızla yükselen bir kariyere başladı. 2002-2003 sezonunda attığı 20 golün ardından ülkenin en önemli 3 kulübünden biri olan Feyenoord'un yolunu tuttu. Kısa sürede taraftarın sevgilisi halini aldı. 2004-2005 sezonunda 29 golle krallık koltuğuna oturdu.

LIVERPOOL TRİBÜNLERİNİN SEVGİLİSİ
Dirk Kuyt 2006'da yeni durağı, Liverpool'a gitti. Tüm kariyerinin aksine santrfor değil de sağ kanatta oynaması gol sayısını düşürdü. Fakat mücadelesi ve müthiş karakteri ile takımın değişilmez ismi oldu. 2007'de Şampiyonlar Ligi finalinde Milan'a attığı gol yenilgiyi önleyemese de Liverpool tarihine damgasını vurmayı başardı.

O GÜNÜ UNUTAMIYOR
Dirk Kuyt, Hollanda basınına verdiği bir röportajda, kendisine en çok üzen olayın babasının ölümü olduğunu söyledi. Kuyt, 29 Haziran 2007'de babasını kanserden kaybetmişti.

İŞTE MiNiK KUYT'LAR
Gertrude Kuyt ile evli olan Dirk'in birbirinden tatlı 4 çocuğu var. Noella, Roanna, Jorden ve Aidan, Kuyt çiftinin her şeyleri...

LİVERPOOL'DAN TEŞEKKÜR MESAJI
İngiliz kulübü Liverpool 6 yıl formasını giyen Kuyt'ın F.Bahçe'ye transferinin ardından dün resmi siteden teşekkür mesajı yayınladı.

ÇOCUKLAR İÇİN VAKIF KURDU
Dirk Kuyt sadece saha içinde değil saha dışında da çok örnek bir isim. Eşiyle birlikte kendi adıyla bir vakıf kuran Kuyt, kimsesiz ve muhtaç çocuklara yardım elini uzattı.

MARKASI BİLE VAR
"DK" isimli bir marka oluşturan Kuyt elde ettiği gelirle vakıfa kaynak oluşturuyor. Böylece tüm dünyadaki çocuklara ulaşabiliyor.

THE SUN: TÜRK LOKUMU!
İngiliz basını Dirk Kuyt'ın Fenerbahçe'ye transferine geniş yer verdi. The Sun gazetesi, Hollandalı yıldıza "Türk lokumu" dedi.

BÜYÜK BİR HATA!
The Telegraph ise Kuyt'ı sadece 1 milyon Euro'ya kaptırarak Liverpool yönetiminin büyük bir hata yaptığını yazdı. Daily Mirror da, "Kuyt'ı Türkler kaptı" manşetini attı.

YİNE PİERRE'İN VELİAHTI!
Feyenoord 2003'te en önemli yıldızı Pierre van Hooijdonk'u F.Bahçe'ye kaptırınca Feyenoord'tan Kuyt'ı transfer etmişti. Kuyt da futboluyla Hooijdonk'u unutturmuştu. Türkiye'de Aziz Pierre lakabını alan Hollandalı yıldızın gidişinin ardırdan hiçbir yabancı onun gibi "özel" olamadı. Fakat Kuyt birkez daha Hooijdonk'u unutturabilir.


ONUR ÖZKAN