48 holigana 1 yıl ceza

F.Bahçe'nin Süper Final'in son maçında evinde Galatasaray'a şampiyonluğu kaptırdığı maçın ardından sahaya giren taraftarlar tam 1 yıl maçlara giremeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2012 Güncelleme 22 Mayıs 2012, 00:00
48 holigana 1 yıl ceza

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin Süper Final'in son maçında sahasında ezeli rakibi Galatasaray ile yaptığı ve şampiyonluğu rakibine kaptırdığı karşılaşma sonrası sahaya girerek ortalığı birbirene katan 48 taraftara ağır ceza geldi. Sahaya dalarak istenmeyen görüntülere sahne olan taraftarlar 1 yıl karşılaşmalardan men edildi.

SAVCILIK KARARA İTİRAZ ETMİŞTİ!
Derbi karşılaşması sonrası kameralardan olaylara karıştıkları tespit edilen 48 taraftar gözaltına alınırken, 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 47 taraftar ise tutuksuz yağılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Verilen kararın ardından davaya bakan savcı karara itiraz etmiş ve olayla ilgili tekrar incelemeler devam etmişti. Yaşananlarla ilgili çalışmalarını sürdüren savcılık, 48 taraftara seyirden men cezası verdi. Seyirden men cezasının mahkeme sonuçlanıncaya kadar devam edeceği öğrenildi.

FENERBAHÇE 6 MAÇ CEZA ALMIŞTI
Söz konusu olayların ardından toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin kurulu ise Sarı-Lacivertli kulübe 6 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Buna göre, Fenerbahçe Süper Lig'in 2012-13 sezonunda sahasında yapacağı ilk 6 maçta taraftarlarından yoksun olarak mücadele etmek zorunda kalacak.