Türkiye Lefter'e ağlıyor

Metris'te tutuklu bulunan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da vedaya katılmak için izin istedi... Fenerbahçe Yönetimi, "Lefter için tribünde Sarı-Lacivert, Sarı-Kırmızı, Siyah-Beyaz, Bordo-Mavi, Yeşil-Beyaz ve tüm renkteki formalarlarla bir arada olalım" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2012 Güncelleme 15 Ocak 2012, 02:35
Türkiye Lefter’e ağlıyor

İÇİNDEKİLER

Türk Futbol ailesi futbolumuzun ordinaryüsü Lefter Küçükandoniyadis'i bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 11.00'de başlayacak törenle son yolculuğuna uğurlayacak.

TÖREN HERKESE AÇIK...
Fenerbahçe camiasının yanı sıra, spora gönül veren pek çok rengin ve ismin bir araya geleceği töreni izlemek isteyenler Migros, Fenerium Üst, Türk Telekom ve Maraton Alt Tribünleri'nde misafir edilecek.



ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ OLALIM
Fenerbahçe yönetimi, Lefter için düzenlenecek tören öncesinde birlik ve beraberlik mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: "Türk futbolunun Ordinaryüsü Lefter Küçükandoniyadis'i yarın hep beraber uğurlayalım. Tıpkı, onun yeşil sahalarda efsaneler yazdığı günlerdeki gibi tribünlerde tüm renkler yan yana olalım. Sahada büyük usta Ordinaryüs Lefter, tribünde sarı lacivert, sarı-kırmızı, siyah-beyaz, bordomavi, yeşil-beyaz ve tüm renkteki formaları ile futbol severler… Eski günlerdeki gibi birarada olalım..."

YILDIRIM DA İSTİYOR
Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki törenin ardından Lefter'in naaşı Büyükada'ya götürülecek ve orada da bir tören yapılacak. Lefter'in Metris Cezaevi'ndeki Aziz Yıldırım'a yazdığı mektup müzeye kaldırılacak. Aziz Yıldırım'ın da veda törenine katılmak için yetkililerden izin istediği öğrenildi.



STADIN ADI LEFTER OLSUN!
Fenerbahçeli taraftarların, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın adının Lefter Küçükandonyadis olarak değiştirilmesini önerdikleri bunun için ciddi bir organizasyona girildiği öğrenildi. Bu konu genel kurulda gündeme geterilebilir. Planın içinde Şükrü Saracoğlu adının Şeref Tribünü'ne verilmesi de bulunuyor.

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE MESAJI
Başbakan Erdoğan Lefter için bir taziye mektubu yayınladı. Erdoğan, "Türk futbolunun efsane ismi, Ordinayüs sıfatına layık görülmüş Lefter'e millet olarak şükranlarımızı ifade ediyorum. Ailesine ve F.Bahçe camiasına başsağlığı diliyorum" dedi.

G.SARAY BAYRAĞI YARIYA İNDİ
Kalamış'taki Fenerbahçe ve Galatasaray tesislerinde bayraklar yarıya indirildi. Tesislerde bu görüntü Türk futbolunda özlenen tablonun simgesi gibiydi.