Yeni trend MIamI’de condo-hotel almak

Heafey Group’un Florida’da açtığı Ocean Conrad Resort, yatırımcısına condo-hotel sistemiyle yıllık kira getirisinin yanı sıra yılın belli zamanlarında dairelerini kullanma imkanı veriyor. Projeye Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2017 Güncelleme 20 Aralık 2017, 00:00
Yeni trend MIamI’de condo-hotel almak

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Fort Lauderdale'de condo-hotel konseptine sahip yeni projesi Ocean Conrad Resort'un açılışı gerçekleştiren Heafey Group, Türk yatırımcıların projeye yoğun ilgi gösterdiğini açıkladı. Heafey Group Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, son dönemde Türkler'in Miami'ye olan ilgisinin arttığını belirterek, "Türkler, sunduğu olanaklar nedeniyle özellikle condo-hotel modelini tercih ediyor" dedi. Zayoun, condo-hotel modelinin yatırımcılara mülklerini ikamet etmedikleri zaman otel tarafından işletilerek gelir kazanma imkanı sunduğunu söyledi. Miami'nin, Panama kanalının genişlemesini sağlayan Miami 2020 projesiyle önemli bir ticari merkez olacağı için, yatırım açısından daha da cazip hale geldiğini aktaran Zayoun, "Fort Lauderdale'deki yatırımlar son 1 yılda yüzde 9.8 değer kazandı. Bölge yatırımcılar tarafından yeni keşfedildiği için Miami gibi çok tanınan yerlere göre daha cazip bir lokasyonu olarak öne çıkıyor" diye konuştu.

BEYAZ YAKALI İLGİSİ
Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Türkiye Temsilcisi ve Heafey Group Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Emel Onur ise göreve başladıktan sonra gerçekleşen satışların yüzde 56'sının Türk yatırımcılara yapıldığını açıkladı. Miami'nin her zaman sanatçıların ve yatırımcıların gözdesi olduğunu anlatan Onur, "Son dönemde bu ilgiye aralarında şirket üst düzey yöneticileri, doktorlar ve avukatların yer aldığı beyaz yakalıların da eklendiğini görüyoruz" dedi. Hilton International Başkanı Joe Berger da Hilton Grubu'nun lüks otel grubunda lider bir marka olduğunu ifade ederek, "290 odalı Ocean Conrad Resort ile liderliğimizin altını bir kez daha çizdik" dedi. Joe Berger, büyük bir yatırımla renove edilen Türkiye'deki Conrad İstanbul Bosphorus Oteli'yle de gurur duyduklarını söyledi.

YILLIK YÜZDE 8 KİRA GELİRİ
Fort Lauderdale plajının tam karşısında iki binadan oluşan Ocean Conrad Resort, Hilton oteller zinciri tarafından Kuzey Amerika'da işletilen ilk rezidans projesi olma özelliğini taşıyor. 24 katlı tesisin, 6-17'inci katları condo-hotel ve 18-24'üncü katları da rezidans olarak planlandı. Stüdyo, 1+1 ve 2+1 daire seçeneklerinin yer aldığı otelde, ev sahipleri isterlerse dairelerini Hilton Conrad'a kiralayıp senelik yüzde 8 brüt kira geliri elde edebiliyor. Bu kapsamda dairelerini senede 30 gün Conrad'ın bütün imkanlarından yararlanarak ücretsiz kullanabilen ev sahipleri Golf ve Tenis Country Club üyeliğine de ücret ödemiyor. Condohotel sisteminde ev sahiplerinin dairelerini kullanım süreleri 120 güne kadar çıkarılabiliyor.



GREEN CARD FIRSATI
Heafy Group'un toplam 145 milyon dolar yatırım yaptığı Ocean Conrad Resort, Fort Lauderdale'de Green Card başvurusu yapabilmek için onaylanmış tek yatırım olma özelliğini taşıyor. Buna göre, 500 bin dolar ödeyerek Heafey Group'un yatırım ortağı olan yatırımcılar, 5 yılın sonunda 21 yaş altındaki çocuklarıyla birlikte Green Card sahibi oluyor. Üstelik yatırılan bedel de geri alınıyor.

Yavuz KARAMAN