Kentsel dönüşüm yerinde yapılacak

Kentsel dönüşümde yeni prensip kararları belirlediklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşümün esas olacağını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2017 Güncelleme 08 Kasım 2017, 02:20
Kentsel dönüşüm yerinde yapılacak

İÇİNDEKİLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde yeni prensip kararları belirlediklerini belirterek, "Yerinde dönüşüm esas olacak. Yani vatandaşa yerinde dönüşüm teklif edilecek; başka mahallelere taşınmaktan bahsetmeyecek" dedi. Evi yıkılan her vatandaşa mutlaka bir ev verilmesi hususunun da yeni prensipler arasında olduğunu anlatan Özhaseki, "En çok ihtiyacımız olan rezerv alan olarak tüm Türkiye'deki kamu arazileri de yeniden gözden geçirilerek değerlendirilmektedir" diye konuştu.

6 AY SÖZÜ
Terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde 70 bine yakın bağımsız birimin hasar gördüğünü veya kullanılamaz hale geldiğini hatırlatan Özhaseki, terörden zarar gören vatandaşlara evlerini terk ettikleri günden yeniden evlerine taşınacakları güne kadar kira yardımında bulunduklarını kaydetti. Diyarbakır'daki çalışmalarda yaklaşık 900 milyon liraya yakın bir yatırım yapıldığını ifade eden Mehmet Özhaseki, "Diğer il ve ilçelerdeki çalışmalarımız da son sürat devam etmektedir. En geç 6 ay içerisinde evini almayan vatandaş kalmayacak" dedi. Kentsel dönüşüme ilişkin kanun taslağının bir an önce çıkması gerektiğini de anlatan Özhaseki "Kanun taslağını hazırladık. Eğer Meclis çalışma takvimi içerisinde yer bulursa bir an önce gelmesi lazım. KHK ile çıkarsa da bir an önce çıkması lazım, saniye beklemeden" diye konuştu.