Çılgın mimarlar sınır tanımıyor

Firmalar her yerde işlerine uygun binalar yapmaya başladı. Azerbaycan'da fularına benzeyen bina yapan mimarın eserinde Türk emeği de bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2011 Güncelleme 30 Kasım 2011, 10:28
Çılgın mimarlar sınır tanımıyor

İÇİNDEKİLER

Mimarlar sıradışı tasarımlarıyla da dikkat çekiyor. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de olan ve mimari çizgileri ile sıra dışı bir proje olarak tanımlanan Haydar Aliyev Kültür Merkezi çılgın bir mimarın ilginç tasarımıyla yapılıyor. Masanın üzerine bıraktığı ipek fularının yarattığı şekilden esinlenerek binayı dizayn eden İran asıllı Zaha Hadid'in projesinin inşaatını ise Türkler yapıyor. Projenin kalıp ve iskelesini URTİM firması yaparken, projeyi Dia şirketi üstleniyor. Öte yandan dünyanın her yerinde firmalar yaptıkları işe uygun binalarıyla ilgi çekiyor. İşte buna örnek bazı firmaların binaları...

Mobilya merkezi
'Dünyanın ev mobilyası merkezi' olma iddiasındaki North Carolina'nın (ABD) High Point kentinde inşa edilen binası büyük bir çamaşır dolabını andırıyor.

Para konuşuyor
Litvanya'daki bu iş merkezi, paranın gücünü gösteren şekliyle dikkat çekiyor.

Fulara benzedi
Bakü'deki kültür merkezi, toplam 101 bin 144 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Binanın tasarımı mimarın masanın üzerine bıraktığı fularının şeklinden esinlenerek yapıldı.

SEPETÇİNİN BİNASI
ABD'nin en büyük sepet üreticisi Longaberger, binasıyla dikkat çekiyor. Firma, 'dünyanın en büyük çarşı sepeti' binasıyla övünüyor.