3100 konutluk proje tamamlandı

Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu tarafından inşa edilen Avrupa Konutları TEM projesi tamamlandı. Küresel krizin en yoğun dönemlerinde bile devam eden 3100 konutluk proje son yılların en büyük konut projelerinden biri oldu.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 16 Ekim 2009, 11:48

İÇİNDEKİLER

Projenin tamamlanması münasebetiyle bir basın toplantı düzenleyen Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Az Konuştuk, Çok Çalıştık. 3100 konutluk projemizi 22 ay gibi rekor bir sürede tamamladık." dedi ve şunları ekledi. "Avrupa konutları Tem projesinde 170.000 metre kare arsa alanında Toplam 660 bin metrekarelik inşaat yaptık. Bunun, 435 bin metrekaresi konut alanı... Ülkemizde ilk defa uygulaması yapılan 3 kilometrelik altyapı galerisini tüm sitenin altında hemen müdahaleye uygun şekilde gerçekleştirdik. İstanbul'un en gözde projelerinden biri oldu ve krizli aylarda bile hem inşaatımız hem de satışlarımız hız kesmedi."

Çetinsaya, Avrupa Konutları-TEM'in birçok açıdan dev bir proje olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "5 bin araçlık 225 bin metrekare otopark yaptık. 3 kilometre altyapı galerisi bulunuyor. Sosyal tesislerimiz de çok güçlü. 7 açık, 2 kapalı yüzme havuzumuz var. 1 futbol sahası, 2 tenis kortu, 2 çok amaçlı saha, sauna, fitness, squash plates salonları. 2 market, 17 ticari ünite ve bizim için çok önemli olan 65 bin metrekare yeşil alan yaptık. 35 bin adet ağaç diktik." Bir tatil köyünün ya da lüks bir otelin sağladığı kalite ve hizmet standartlarına sahip sosyal tesislerin inşasında bu konuda gelişmiş en son teknolojiler uygulanmış,bir ailenin yazlığa bile gitmesine gerek kalmayacak şekilde üniteler tasarlanmış, hatta sitenin düğün ve konferans salonu bile unutulmamış.

DEV PROJEDE FİNALE GELİNDİ… ANAHTAR TESLİMLERİ BAŞLADI
2007 sonlarında inşaatına ve satışına başlanan Türkiye'nin en büyük toplu konut projelerinden olan, 3100 konutluk Avrupa Konutları TEM'de finale gelindi ve anahtar teslimleri başladı. Dev projenin sakinlerine hizmet verecek, İstanbul'un en büyük ve en nitelikli ''sosyal tesis kompleksinin'' açılışı 4 Temmuz 2009'da yapılmıştı. 32 derslikli Avrupa Konutları İlköğretim Okulunun açılışı ise, 7 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştirilen toplu açılış programında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.