Emekliye müjde 07:59'da geldi! 3, 4, 6, 8, 10 Nisan SSK ve Bağ-Kur emeklisi için süper tarihler

Geçtiğimiz haftalarda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu müjdeli haber, milyonlarca emekli vatandaşı sevindirdi. Emeklilere ödenen bayram ikramiyesi miktarı, 8. Yargı Paketi kapsamında yapılan düzenlemeyle artırıldı. Artık emekli vatandaşlar, bayram ikramiyesi olarak 2 bin lira yerine 3 bin lira alacak. Şimdi gözler emekli vatandaşların bu artıştan ne zaman yararlanacaklarına çevrildi.

Giriş Tarihi 13 Mart 2024, 09:03 Güncelleme 13 Mart 2024, 09:03
Emekliye müjde 07:59’da geldi! 3, 4, 6, 8, 10 Nisan SSK ve Bağ-Kur emeklisi için süper tarihler

İÇİNDEKİLER

Hükümet, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla 2024 yılı bütçesinde emekli maaşlarına refah payı, destekler ve ikramiyeler gibi önemli düzenlemeleri önceliklendirdi. Bu kapsamda bayram ikramiyeleri yüzde 50 oranında artırılarak 3 bin TL olarak belirlendi. Yaklaşık 16 milyon emekliyi ilgilendiren bu karar 8. Yargı Paketi kapsamında Meclis'te kabul edilerek yasalaştı ve ödeme tarihleri gündeme geldi.

İKRAMİYE ÖDEME TARİHLERİ

2024 yılında Ramazan Bayramı 10-12 Nisan, Kurban Bayramı ise 16-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak.

Ramazan Bayramı ikramiyesi, 1-9 Nisan tarihleri arasında; Kurban Bayramı ikramiyesi ise 10-15 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Kesin ödeme tarihleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilecek.

İkramiye ödemelerinin bütçeye toplam maliyeti yaklaşık 96 milyar TL olarak hesaplandı. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan zamlar ve refah payı da dikkate alındığında en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Bayram ikramiyesinden yararlanabilmek için ikramiyenin ödeneceği ayda aylık almaya hak kazanmış olmak gerekiyor. Nisan ayında Ramazan Bayramı ikramiyesi almak isteyenler Mart'ın sonuna kadar aylık başvurusunda bulunmalı.

Bu şartları yerine getirenler, hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı ikramiyeleri olmak üzere toplamda 6 bin lira ikramiye almaya hak kazanacak.

Emekli maaşlarına Temmuz ayında yeniden bir artış yapılacak. Yapılan son zamlar ve ek zam oranları, emeklilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi yönünde önemli adımlar olarak görülüyor.