İş dünyası ve gençler buluşuyor: Üniversite-sanayi işbirliği için imzalar atıldı!

‘Sektör Kampüste’ ile gençler; öncü teknoloji firmaları ve sektör profesyonelleriyle buluşacak. İş dünyasının talepleri doğrultusunda üniversitelerde seçmeli dersler açılabilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2024 Güncelleme 23 Şubat 2024, 06:58
İş dünyası ve gençler buluşuyor: Üniversite-sanayi işbirliği için imzalar atıldı!

İÇİNDEKİLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile YÖK, 'Sektör Kampüste' projesi için iş birliği protokolüne imza attı. Bakan Mehmet Fatih Kacır, üniversitelerde iş dünyası ile iç içe bir eğitimin modelinin geliştirilmesi için önemli bir adım attıklarını vurguladı.

Kacır, "Ülkemizi dünyanın devler ligine yükseltmek için insan kaynağımızı harekete geçiriyoruz. Gençlerimize geleceğin yetkinliklerini kazandırmayı tarihi bir sorumluluk olarak addediyoruz" dedi.

Gençlere, sektör liderlerinden alacakları derslerle ileri teknolojilerdeki son trendleri öğrenmeyi ve uygulama örneklerini test etmeyi sağladıklarını belirten Kacır, "Sektör öncüsü onlarca firma ve kurumun, 84 üniversiteden on binlerce öğrencinin faydalandığı devasa bir üniversite-sanayi iş birliği platformunun temellerini hep birlikte atabilme noktasına geldik. 81 şehrimizde tüm üniversitelerle 'Sektör Kampüste' programını genişletmek, yapılandırmak ve gençlerimizin teknolojik yetkinliklerini hızla artırmak üzere hayati bir iş birliğine imza attık" ifadelerini kullandı. YÖK Başkanı Prof. Dr.

Erol Özvar ise "Sektörlerin talepleri doğrultusunda seçmeli dersler açılabilecek. Bu derslerin verilmesinde sektör kuruluşlarından alanında uzman kişiler görev alabilecek" bilgisini paylaştı.
Murathan YILDIRIM

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN