1996 2008 arası için emeklilik sistemi yenileniyor, yaş tablosu değişti! Bu kişiler sonunda emekli

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT sonrası yapılan önemli düzenlemelerle birlikte emeklilik hayali daha ulaşılabilir bir hale geliyor. EYT sonrası gerçekleşen düzenleme ile emeklilik hayali kuran vatandaşlar için beklenen müjde geldi. Son değişikliklerle birlikte emeklilik için gereken prim gün sayısı, 9000'den 7200'e düşürülerek vatandaşlara daha erken emeklilik imkanı tanınıyor. Özellikle Bağ-Kur'lu vatandaşlar için bu düzenleme emeklilik sürecini önemli ölçüde kısaltacak bir adım olarak öne çıkıyor.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2024, 08:41 Güncelleme 30 Ocak 2024, 08:41
1996 2008 arası için emeklilik sistemi yenileniyor, yaş tablosu değişti! Bu kişiler sonunda emekli

İÇİNDEKİLER

Emeklilik sistemine yönelik yapılacak yeni bir düzenleme milyonlarca vatandaşın emeklilik hayalini daha da yaklaştırıyor. Yeni düzenleme ile birlikte, emeklilik hayali kuran vatandaşlar için prim gün sayısındaki düşüş, emeklilik yaşını daha erken bir döneme çekme fırsatı sunuyor. 7200 günle emekli olma imkanı çalışanların emeklilik planlarını revize etmelerine olanak tanıyacak.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu önemli düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan "Orta Vadeli Planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok.

O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız." ifadelerini kullandı.

1 MİLYON VATANDAŞA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

Bu kapsamlı değişiklikler, Bağ-Kur ve SSK prim ödeme sürelerinin eşitlenmesi ve emeklilik için gerekli olan prim gün sayısının azaltılması gibi yenilikleri beraberinde getiriyor.

Bu düzenleme sayesinde 1 milyondan fazla kişi, normal şartlardan 5 yıl, yani 1800 gün önce emeklilik hakkına kavuşacak. Türkiye genelinde vatandaşlar daha kısa sürede ve daha az prim ödeyerek emekli olma fırsatını yakalayacak.

Türkiye'nin dört bir yanından 1 milyondan fazla vatandaş, bu düzenlemenin getireceği değişiklikleri ve gelecek süreçte alınacak kararları büyük bir heyecanla bekliyor.

Bu radikal değişiklik, emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş için yeni ve heyecan verici bir dönemi müjdeliyor.

9 bin olan Bağ-Kur prim gün sayısının 7200 güne düşürülmesiyle birlikte binlerce küçük esnaf emekliliğe hak kazanacak ve 5 yıl önce emekli olabilecek. Bu kapsamda 7200'ü tamamlayan kadın 58, erkek 60 yaşında emekli olacak.