2024 yılının en iyi seyahat rotaları açıklandı! Karadeniz kıyıları damga vurdu

Dünyanın en iyi seyahat rotaları açıklandı. Listeye Türkiye’den de Karadeniz kıyıları damgasını vurdu. CNN Travel tarafından hazırlanan listede, dünyanın dört bir yanındaki keşfedilmeyi bekleyen ve şehirlerin gölgesinde kalmış yerler ön plana çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2024 Güncelleme 03 Ocak 2024, 07:00
2024 yılının en iyi seyahat rotaları açıklandı! Karadeniz kıyıları damga vurdu

İÇİNDEKİLER

2024 yılının en iyi seyahat rotaları açıklandı. CNN Travel tarafından hazırlanan listede, dünyanın dört bir yanındaki keşfedilmeyi bekleyen ve şehirlerin gölgesinde kalmış yerler ön plana çıktı.



Listeye Türkiye'den de Karadeniz kıyıları girdi. Karadeniz kıyılarının yemyeşil manzaraları, lezzetli siyah çayı, tarihi kasaba ve köyleri ile plajlarına dikkat çeken CNN Travel, "Ziyaretçiler Safranbolu'da halen demirci çekiçlerinin seslerinin yankılandığı antik sokakları keşfedebilir, Amasra'da plaj yaşamının tadını çıkarabilir ve Sümela'da dünyanın en eski manastırlarından birinin kayalıklara tutunduğu yere tırmanabilir" ifadesini kullandı.

Yaz aylarında Karadeniz'in serinletici bir kaçış noktası olduğu belirtilirken, "Heyecan arayanlar için akarsu raftingi yapılıyor ve kışın yoğun kar yağışıyla birlikte bölgenin doğu Kaçkar Dağları helikopterli kayak cennetine dönüşüyor" denildi.


Listede hangi yerler var?
- Endonezya / Sumba
- Türkiye / Karadeniz kıyıları
- Estonya / Tartu
- Tayvan / Tainan
- Michigan'ın kuzeybatısı
- Balkanlar Trans Dinarica Bisiklet Yolu
- Porto Riko / Culebra
- Angola
- Kanada / Saint John, New Brunswick
- Güney Kore

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN