Türkiye'nin fiber ağ uzunluğu 435 bin kilometreye ulaştı

Türkiye'nin fiber ağ uzunluğu 435 bin kilometreye ulaştı. Yalnızca şehir merkezleri değil, köyler de bin megabit hızında internete kavuştu. İşte haberin detayları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2024 Güncelleme 02 Ocak 2024, 07:01
Türkiye’nin fiber ağ uzunluğu 435 bin kilometreye ulaştı

İÇİNDEKİLER

Türk Telekom ekipleri yeni yıla, Çanakkale'de gerçekleştirilen saha operasyonlarıyla girdi. Türk Telekom'un, Çanakkale'nin Karacaören Köyü'nde yürütülen çalışmalarla fiber ağ uzunluğu 435 bin kilometreye çıktı. Yeni yılı Karacaören Köyü'nde, fiberleşme çalışmalarını sürdüren saha ekipleriyle karşılayan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Hayatın her alanına aktardığımız dijitalleşme vizyonumuz ve geliştirdiğimiz teknolojileri dünyaya ihraç eden konumumuzla Türkiye Yüzyılı'nı dijitalin yüzyılı yapmaya kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu.





"2024 yılı itibarıyla milli mücadele ruhunun simge şehirlerinden Çanakkale'de, saha ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla, fiber ağ uzunluğumuzu 435 bin kilometreye ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Önal, şunları kaydetti: "1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çanakkale Boğazı'nın iki tarafını birleştirmesi gibi Türk Telekom olarak biz de boğazın iki yakasını fiber ağlarla örüyoruz.



Tarihimizde çok kıymetli bir yere sahip olan Gelibolu Yarımadası'nı ve ülkemizin en batısında bulunan Gökçeada'yı deniz altından fiber ile buluşturuyoruz. Çanakkale merkezde fiberleşme oranımız yüzde 97'ye, 435 bin kilometrelik fiber ağ uzunluğumuz ile Türkiye genelinde hane kapsamamız ise 32.2 milyona ulaştı. Türk Telekom olarak, insanı merkeze alan yaklaşımımızla teknoloji birikimimizi doğru yatırımlarla güçlendirerek dijital geleceğin inşasına liderlik etmeyi sürdüreceğiz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN