Aralık ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi 2023! 9-10 Aralık evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? e-Devlet sorgulama!

Aralık ayının başlamasıyla beraber, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar tarafından merakla beklenen evde bakım maaşı hakkında detaylar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen destek ödemeleri, bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşların banka hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor. Evde bakım maaşı, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik önemli bir destek olarak öne çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemeleri yaparak, yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2023, 10:36 Güncelleme 09 Aralık 2023, 10:36
Aralık ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi 2023! 9-10 Aralık evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? e-Devlet sorgulama!

İÇİNDEKİLER

Aralık ayında evde bakım maaşı yatıp yatmadığına dair net bilgiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yapacağı resmi açıklamasıyla belli olacak. Peki, 8-9-10 Aralık evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? e-Devlet sorgulama!

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı geçtiğimiz ayın ortaları itibarıyla hesaplara yatmaya başlamıştı.Buna göre; Aralık ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 11-15 Aralık tarihlerinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Geçtiğimiz temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında arttı. Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira oldu.

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı da belli olacak. Buna göre, Ocak 2024'te açıklanacak verilerle birlikte evde bakım maaşının 7 bin 157 lirayı aşması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL SORGULANIR?

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

Evde bakım maaşı e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ