Kasım rekoru! 1 Ayda 300 milyar TL harcadık

Kasım ayı boyunca devam eden kampanyalar e-ticaret alışverişinde rekoru getirdi. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, bekarlar Günü, Alışveriş Cuması, Öğretmenler Günü, Siber Pazartesi ve 13 Kasım'da okulların bir hafta ara tatile girmesiyle e-ticaretin yoğun alışverişlere sahne olduğunu belirtti. İşte sizler için derlediğimiz 5 Aralık tarihli TAKVİM ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2023 Güncelleme 06 Aralık 2023, 07:00
Kasım rekoru! 1 Ayda 300 milyar TL harcadık

İÇİNDEKİLER

Kasım ayı boyunca devam eden kampanyalar e-ticaret alışverişinde rekoru getirdi. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, bekarlar Günü, Alışveriş Cuması, Öğretmenler Günü, Siber Pazartesi ve 13 Kasım'da okulların bir hafta ara tatile girmesiyle e-ticaretin yoğun alışverişlere sahne olduğunu belirterek, "Hem işlem sayısı hem de ticaret hacminde rekorlarla dolu bir ay oldu. Bir önceki aya kıyasla e-ticarette 2 kata yakın işlem hacmi ve adedi gerçekleşti. Bu da yaklaşık olarak Kasım 2023 için 300 milyar liralık bir işlem hacmine ve 500 milyon siparişe tekabül ediyor" diye konuştu.


ELEKTRİKLİ OTOMOBİL DE SATIŞ ÇOK USTA YOK
Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç satışı, yılın 11 ayında 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 60.8 artarak 1 milyon 73 bin 982 adet oldu. Otomobil satışlarında motor tipine göre bakıldığında benzinli araçlar 561 bin 53 adetle yüzde 66.7 pay aldı. Hibrit otomobiller pazardan 89 bin 13 satışla yüzde 10.6 pay alırken, 11 ayda 60 bin 101 rakamına ulaşan elektrikli otomobil satışlarının pazardan aldığı pay yüzde 7.1 olarak gerçekleşti. Ancak uzmanlar elektrikli otomobillerin gördüğü bu ilgiye karşılık, tamir edecek yeterli usta bulunmadığını belirtiyor. Bilgisiz kişilerin tamir etmesi ise tehlikeye yol açıyor.


DEPREMZEDENİN BORÇLARI ERTELENDİ
Depremden etkilenen illerdeki vatandaşların prim borçları gecikme cezası uygulanmadan 31 Mayıs 2024'e ertelendi, sağlığa erişimde yapılan uygulamaların süresi de 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. İşveren, sigortalı, hak sahipleri 31 Temmuz 2024'e kadar borçlarını yapılandırabilecek Sağlık hizmeti alırken fatura bedelinden prim kesilmeyecek Deprem öncesi başlayan takip işlemleri durdurulacak, ertelenen borçlar tecil ettirilebilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan depremden etkilenen vatandaşların sıkıntılarını gidermenin, yaşamlarını daha kolay hale getirmenin en önemli gündem maddeleri olduğunu belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN