Asgari ücrete en az yüzde 40 zam! İş dünyasından destek geldi | Komisyonda masaya hangi oranlar gelecek?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 11 Aralık’ta ilk toplantısını yapacak. Yeni ücret artışının en az yüzde 40 olması bekleniyor. İş adamları da artış konusunda destek oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2023 Güncelleme 06 Aralık 2023, 07:00
Asgari ücrete en az yüzde 40 zam! İş dünyasından destek geldi | Komisyonda masaya hangi oranlar gelecek?

İÇİNDEKİLER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 11 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında ilk toplantısını yapacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret pazarlığını 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan açacaklarını ifade etti. Asgari ücretin yüzde 40 artışla 15 bin 962 liraya çıkarılması seçeneği ön plana çıkıyor.

16 BİN LİRA MASADA
Rakamın 16 bin liraya yuvarlanması da söz konusu. Bu durumda asgari ücret yaklaşık 4 bin 560 lira artmış olacak. Komisyon'un ilk iki toplantısında uzlaşma sağlanamazsa üçüncü toplantı kararı alınarak tüm rakamlar masaya yatırılacak.

Ortaya çıkan tablo Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Aralık ayının son haftasında 2024 asgari ücret zammı netleşecek. Asgari ücrette işverene 500 liralık destek ödeniyor. İşveren tarafı bu desteğin devam ettirilmesini istiyor.


ENFLASYONU GEÇMELİ
MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, asgari ücret politikasına yönelik temel şiarlarının, alın teri sarf eden hiçbir çalışanın emeğinin zayi olmaması ve bütün vatandaşların onurlu bir hayat sürebileceği ücret seviyesine kavuşması olduğunu söyledi.

ASKON Başkanı Orhan Aydın, ücretli çalışanların enflasyona karşı korunması gerektiğini belirterek, bu bağlamda enflasyon oranı artı refah payının çalışanlara verilmesi gerektiğini ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN