İlk evim konut kredisi tarihi! 2+1, 3+1 dairelerin 180 ay vadeli taksit tutarı... 1.20 faizli konut kredisi hesaplama!

Türkiye'de konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için önemli bir fırsat kapısı açılıyor. İlk ev sahibi olacak vatandaşlara yönelik düzenlenen "İlk Evim" konut kredisi kampanyası, 15 yıl vade ve %1.20 düşük faiz oranı ile dikkat çekiyor. Bu kampanya, özellikle konut piyasasındaki dinamikleri ve vatandaşların ev sahibi olma süreçlerini etkileyebilecek bir gelişme olarak öne çıkıyor. "İlk Evim" konut kredisi kampanyasına, ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. Bu kredi, özellikle genç çiftler, yeni evlenenler ve orta gelir grubundaki aileler için önemli bir destek olarak değerlendirilebilir.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2023, 08:17 Güncelleme 20 Mart 2024, 12:24
İlk evim konut kredisi tarihi! 2+1, 3+1 dairelerin 180 ay vadeli taksit tutarı... 1.20 faizli konut kredisi hesaplama!

İÇİNDEKİLER

İlk Evim konut kredisi kampanyası 15 yıl vadeli ve %1.20 düşük faiz oranıyla dikkat çekiyor. Bu benzersiz fırsatla ev sahibi olma hayali kuranlar başvuru için araştırmalara başladı.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

Faiz oranı %1,20, kredi miktarı 2 milyon TL, vade süresi 180 ay:

Aylık ödeme: 27,174 TL

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun yıl sonuna kadar Meclis'te yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği tahmin ediliyor.

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Daha önceki kampanyalarda, taşınmazı alacağı şehirde son 1 yılda konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının %50'den fazla olmaması gibi kriterler uygulanabilir. Özellikle ilk kez ev alacaklar için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir.

VADE NE KADAR OLACAK?

Daha önceki gerçekleştirilen kampanyalar göz önüne alındığında kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor.