Son dakika: Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye! Teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi

Son dakika haberi... Çalışan emeklilere 5 bin TL ödenmesini öngören teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2023, 17:20 Güncelleme 29 Kasım 2023, 19:54
Son dakika: Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye! Teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

İÇİNDEKİLER

Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilere bir defaya mahsus yapılan 5 bin lira ödemesi tamamlandı.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan çalışan emeklilerin de faydalanması için harekete geçildi.

ÖNERGE MECLİS'TE
Bu kapsamda fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifine eklendi.



15 MİLYON 120 BİN EMEKLİ YARARLANACAK
Erdoğan, emeklilere 5 bin lira verilmesi düzenlemesine ilişkin, "İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız." demişti.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ
Çalışan emeklilere 5 bin TL ödenmesini öngören teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN