Ev göstermeye saat ayarı! Arabulucunun yeni kararı herkesi şaşırttı: Mülk sahibinin istediği saatte eve müşteri getirmesi suç teşkil ediyor

Konut uyuşmazlıklarına ‘ev gösterme saati’ de eklendi. Arabulucu, mülk sahibinin istediği saatte eve müşteri getirmesini özel hayata müdahale saydı. Ev sahibinin kiracıyı çıkarmak için elektrik, su ve gazı kesmesi de suç teşkil ediyor. Yargıtay'ın bu konuda maddi ve manevi tazminat yönünde kararları bulunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2023 Güncelleme 17 Kasım 2023, 11:21
Ev göstermeye saat ayarı! Arabulucunun yeni kararı herkesi şaşırttı: Mülk sahibinin istediği saatte eve müşteri getirmesi suç teşkil ediyor

İÇİNDEKİLER

Kiracı ve ev sahipleri arasında arabulucuya taşınan uyuşmazlıklara 'satılık evi alıcıya gösterme' de taşındı.

Bazı ev sahipleri, yüksek kira artışını ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıları, evi satma gerekçesiyle gece yarısı müşteri getirerek ya da elektrik, suyu keserek bezdirmeye çalışıyor.

Kiracı satılığa çıkarılan konutu makul gün, saatlerde göstermekle yükümlü bulunuyor. Ankara'da yaşanan olayda arabulucu, ev sahibinin istediği saatte müşteri getirmesini kişinin özel hayatına müdahale olarak yorumladı. Taraflar masada uzlaşırken, ev sahibini satılığa çıkardığı mülkünü göstermesi için Çarşamba, Cumartesi günleri saat 14.00-16.00 saatleri belirlendi.

ABONELİK İPTAL EDİLEMEZ
Kiracı evde yokken kapının açtırılması, yasal koşulları taşımadan konuta girilmesi de suç teşkil ediyor. Konuta rıza olmadan girilmesi durumunda şikayet üzerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Ev sahibinin kiracıyı çıkarmak için elektrik, su ve gazı kesmesi de suç teşkil ediyor. Yargıtay'ın bu konuda maddi ve manevi tazminat yönünde kararları bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN