Ekim ayı TÜİK emekli memur maaş farkı yüzde kaç? 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu 2023? 2024 Ocak maaş hesaplama ekranı!

Türkiye'de maaşı zammı ve enflasyon farkı, emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilen konular arasında bulunuyor. Ekim ayı enflasyon rakamlarının 3 Kasım tarihinde açıklanacak olması, emekli maaşı zammı ve enflasyon farkıyla ilgili beklentileri artırmış durumda. Bu veriler, 2024 yılında emekli maaşlarının ne kadar artırılacağını ve emekli enflasyon farkının ne kadar olacağını belirlemede kritik bir rol oynayacak. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Kasım 2023, 11:38 Güncelleme 04 Kasım 2023, 11:38
Ekim ayı TÜİK emekli memur maaş farkı yüzde kaç? 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu 2023? 2024 Ocak maaş hesaplama ekranı!

İÇİNDEKİLER

2024 yılında emekli maaşlarına yapılacak zam ve enflasyon farkı, Türkiye'de birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. Her yıl olduğu gibi, emeklilerin ve memurların maaşlarının artırılması için belirlenen oranlar, enflasyonun seyrine göre belirleniyor. Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber, emekli, memur maaşı zammı ve en düşük emekli maaşı tutarı gündemdeki en önemli konulardan biri haline geldi. İşte detaylar...

EKİM AYI ENFLASYON RAKAMLARI İLE 4 AYLIK ORAN NETLEŞİYOR!

Son dakika haberi...Ekim ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından saatler 10:00'u gösterdiğinde açıklandı. TÜİK'in TÜFE verilerini paylaşması sonrası 'Ekim ayı enflasyon oranı açıklandı mı, ne oldu' sorusu yanıt buldu. Buna göre enflasyon oranı Ekim ayında aylık bazda yüzde 3,43, yıllık bazda ise yüzde 61,36 olarak kayıtlara geçti.

BAKAN IŞIKHAN'DAN MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

EMEKLİ - MEMUR ZAMMINDA KRİTİK ORAN BELLİ OLDU

Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak açıklandı.

Buna göre memurlar ve memur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 enflasyon farkını hak etmiş oldu.

ÜÇ AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

Eylül ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli zammında belirleyici olacak 3 aylık enflasyon farkı da şekillenmiş oldu. Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için yüzde 9,09 ve Eylül ayında ise yüzde 4,75 oldu. 3 aylık enflasyon farkı ile emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde yüzde 25,11 oldu.

Memurların enflasyon farkı ise daha farklı hesaplanıyor. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.