8-9-10-11-12-13-14-15 Kasım tarihlerine dikkat! 12 milyon emekliye flaş duyuru az evvel yapıldı!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve emeklilere yönelik 5.000 TL'lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ödeme tarihi netlik kazandı. İnsanlar tarafından büyük bir merakla beklenen sorunun yanıtı artık kesinleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı resmi açıklamada bu özel ikramiyenin 15 Kasım tarihinden önce emeklilere dağıtılacağını vurguladı.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2023, 13:50 Güncelleme 03 Kasım 2023, 12:22
8-9-10-11-12-13-14-15 Kasım tarihlerine dikkat! 12 milyon emekliye flaş duyuru az evvel yapıldı!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesi olan 5 bin TL'lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, emekliler arasında heyecanla bekleniyor. Emeklilere tek seferlik yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödemesinde tarih belli oldu. Çalışmayan emeklilere sunulacak olan bu 5 bin TL ikramiye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel bir jest olarak verilecek. Hükümetin emeklilere yönelik bu ödeme için hazırladığı düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

12 MİLYON KİŞİYE ÖDENECEK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle birlikte, yaklaşık 12.2 milyon emekli, kasım ayında bu ek ikramiyeyi alacak.

NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilere tek seferlik yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödemesinde tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere tek seferlik verilecek 5 bin liralık ikramiye ödemesinin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.

EMEKLİYE EK İKRAMİYE TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Hükümetin emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

12.2 MİLYON EMEKLİ FAYDALANACAK

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, 'Konutların Turizm Amaçlı Kullanılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' görüşülerek kabul edildi.

Kanunla bir kereye mahsus çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi öngörülüyor. Kanunun yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 12.2 milyon emekli ikramiyelerini kasım ayında alacak.