Merkez Bankası politika faizini yüzde 35'e yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Kararda, “TL mevduat payının artırılmasına yönelik ilave adımlarla parasal aktarım mekanizması güçlendirilmeye devam edilecek” denildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2023 Güncelleme 27 Ekim 2023, 07:02
Merkez Bankası politika faizini yüzde 35’e yükseltti

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası, faiz artırım sürecini art arda 5'inci aya taşıdı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30'dan 35'e çıkardı.

Böylece politika faizi, 5 ayda 26.5 puan artırılmış oldu. PPK sonrası yapılan açıklamada, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verildiği belirtildi.

Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş gözleneceği ifade edilen açıklamada, politika faizinin, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleneceğine işaret edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN