Merkez Bankası ekim ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023? Ekim ayı faiz beklentisi kaç? PPK toplantısı...

Ekonomik gelişmeler ve Merkez Bankası'nın faiz kararlarını takip eden birçok kişi için faiz kararı toplantıları büyük öneme sahiptir. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıları, ekonominin dengesi, enflasyon ve para politikaları hakkında kritik kararların alındığı için önemlidir. Son olarak, eylül ayında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 5 puan artırarak yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar vermişti. Peki, Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte konu hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 18 Ekim 2023, 13:25 Güncelleme 18 Ekim 2023, 13:30
Merkez Bankası ekim ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023? Ekim ayı faiz beklentisi kaç? PPK toplantısı...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ekonomik dengesini ve para politikalarını şekillendiren Merkez Bankası, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği faiz kararı toplantısı ile gündemde önemli bir yer tutuyor. Ekim ayının ortasına yaklaşmamızla birlikte, yatırımcılar ve ekonomi takipçileri, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararı toplantısını merakla bekliyor.

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası PPK Toplantı tarihi belli oldu. Ekim ayı Merkez Bankası toplantısı 26 Ekim tarihinde yapılacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26 Ekim tarihinde Merkez Bankası faiz kararı için toplantı yapacak. Faiz kararı ise 26 Ekim tarihinde saat 14.00'te açıklanacak.

GÖZLER TCMB PİYASA KATILIMCILARI ANKETİNDE

Gelecek hafta yurt içi veri gündeminde, pazartesi günü konut satışları, bütçe dengesi ve özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, salı günü kısa vadeli dış borç istatistikler, konut fiyat endeksi, çarşamba günü uluslararası yatırım pozisyonu perşembe günü uluslararası rezervler ve döviz likiditesi, haftalık para ve banka istatistikleri, cuma günü yurt dışı ÜFE, tarımsal girdi fiyat endeksi ve TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi takip edilecek.

EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 5 puan artırarak yüzde 25'ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar verdi.