Aidata dikkat! İstanbul'da 1 yılda yüzde 40 ile 170 arasında artış

İstanbul’da konut aidatları 1 yılda yüzde 40 ile 170 arasında arttı. En yüksek aidat Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer’de, en yüksek artış ise Üsküdar Ataşehir, Beykoz, Bahçelievler ve Kadıköy’de görüldü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2023 Güncelleme 20 Eylül 2023, 07:02
Aidata dikkat! İstanbul’da 1 yılda yüzde 40 ile 170 arasında artış

İÇİNDEKİLER

Konut aidatları hem ev sahipleri hem de kiracılar için önemli bir gider kalemi haline dönüştü. Ev alınırken ya da kiralanırken artık öncelikli olarak "Aidatı ne kadar?" diye sorulmaya başlandı. Özellikle İstanbul aidat artışlarında başı çekti. Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre; İstanbul'da aidatlar son 1 yılda yüzde 40 ile 170 arasında arttı.



EN DÜŞÜK SİLİVRİ'DE
İstanbul'da en düşük ve en yüksek aidatların olduğu ilçeleri açıklayan EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, "100 metrekarelik daire başına ödenen ortalama aylık aidat tutarında en yüksek rakam 2 bin 900 lira ile Beşiktaş'ta görülürken, onu 2 bin 450 lira ile Şişli, bin 950 lira ile Sarıyer ve Ataşehir, bin 850 lira ile Kadıköy takip ediyor. Söz konusu rakamın en düşük olduğu ilçeler ise Silivri, Fatih ve Çatalca" dedi.



MİNİMUM 575 LİRA
İstanbul'da 100 metrekare alana sahip daire başına ortalama aidat tutarının minimum 575 liraya ulaştığına dikkat çeken Bal, şöyle konuştu: "2022'den bu zamana en yüksek artış oranı sırası ile Üsküdar, Ataşehir, Beykoz, Bahçelievler ve Kadıköy ilçelerinde oldu. Bunun nedeni ise Üsküdar ve Beykoz'da müstakil villa kullanımına uygun çok sayıda site bulunması, Kadıköy, Bahçelievler ve Ataşehir ilçelerinde de donanımlı sitelerin fazla olmasından kaynaklı. Bu sitelerdeki ortak alan maliyetlerinin hızlı artış göstermesi oranlara da yansıdı."

İLÇE İLÇE AİDATLAR

Konuta yönelik tüm uyuşmazlıklar artık önce arabulucuya gidiyor. 1 Eylül'de başlayan uygulamanın kapsamında aidat da bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN