Kamu çalışanlarına ek ödenek: Toplu taşıma kartı kimlere verilecek? Avukatların, mühendislerin, müdürlerin ek ödemeleri ne kadar oldu?

Memurlar maaş zamları için Hakem Kurulu’nun kararını beklerken, toplu sözleşmede yeni haklar elde etti. Servisi olmayana toplu taşıma kartı yolu açılırken; ek ödemelerde de artışa gidildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 06:59
Kamu çalışanlarına ek ödenek: Toplu taşıma kartı kimlere verilecek? Avukatların, mühendislerin, müdürlerin ek ödemeleri ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca memur ve emeklisini ilgilendiren maaş zammında nihai kararı verecek olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu çalışmalara başladı.

Kurul, zam kararını en geç 31 Ağustos Perşembe gününe kadar verecek. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak toplu sözleşmede uzlaşılan maddelerle kamu çalışanlarına yeni sosyal haklar sağlanırken, ücret dengesizliği de sona erecek.

EK ÖDEMELER ARTTI
Toplu sözleşme kapsamında müdür ve dengi unvanlardaki personelin özel hizmet tazminatı oranları 20 puan (969 lira), müdür yardımcısı unvanlardakilerin de 15 puan (726 lira) artırılacak. Üzerinde uzlaşılan başlıklar arasında mühendislerin ek ödemelerinin artırılması da yer alıyor.

Buna göre, 1 ve 2. derece mühendislere gelecek yılın başından geçerli olmak üzere 968 lira verilecek. Mühendislerin arazi tazminatı da günlük 30 lira artırıldı. Teknik öğretmen unvanı alanların 145 lira olan arazi tazminatı da 174 lira oldu.



İKRAMİYE AYLIK ÖDENECEK
Merkez teşkilatında servis hizmeti alamayan kamu çalışanlarına toplu taşıma kartı verilecek. 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi aylık ödenecek.

KİT'lerde çalışan başmüdür, fabrika, işletme müdürlerine ilave 25 puan üzerinden ödenen özel hizmet tazminatı oranı 30 puana (242 lira) çıkarıldı. Biyolog, kimyager, fizikçi, matematikçilerin ek ödeme puanları da 242 lira artırıldı. Şeflere ilave 10 puan üzerinden verilen özel hizmet tazminatı oranı 581 lira yükseltildi. Avukatların ek ödemeleri de 10 puan artırılarak 484 liraya çıkarıldı.
Hazal ATEŞ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN