TCKN sonu 0 2 4 6 8 olanlara akşam onayı geldi! Hesaplara 5.098 TL yatacak! SGK'dan...

Her ay düzenli olarak ihtiyacı olan vatandaşların hesaplarına yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri, memur maaş katsayısındaki artışla birlikte daha da yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ağustos ayından itibaren evde bakım maaşı ödemelerini gerçekleştirecek. Bu önemli adım, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik bir destek mekanizmasının daha güçlenmesini sağlayacak. İşte Ağustos ayı evde bakım maaşı ödemelerine dair detaylar...

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2023, 08:20 Güncelleme 03 Ağustos 2023, 08:23
TCKN sonu 0 2 4 6 8 olanlara akşam onayı geldi! Hesaplara 5.098 TL yatacak! SGK’dan...

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemeleri, Ağustos ayında da hız kesmeden devam ediyor. Temmuz ayında yapılan zam sonrasında, Ağustos ayı evde bakım maaşı zamlı olarak hesaplara aktarılacak. Peki, ağustos ayı evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar...

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU 2023?

Temmuz 2023 zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belli oldu. Memur maaş katsayısında yaşanan değişiklik nedeniyle evde bakım maaşlarında da farklılık oldu. Buna bağlı olarak evde bakım aylıkları 4 bin 337 TL iken düzenleme ile yüzde 17,55'lik zam oranı sonrasında 5 bin 98 TL olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırılacak. Evde bakım maaşı her ayın ortasında yatırılmaya başlanıyor. Henüz konuyla ilgili Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığın'dan bir açıklama gelmedi. Yeni açıklamalar geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Evde Bakım Maaşını Kimler Alabilir?

Evde bakım maaşı için, ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar başvurabilir.



Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartları Neler?

-Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranının %50 ve üzeri olması, ağır engelli kısmında EVET ibaresinin verilmiş olması gerekmektedir.
-Engelli kişinin hayatını idame ettirebilmesi için (beslenme, temizlik, giyinmek, merdiven inip çıkmak vb.) başkasının yardımına ve bakımına muhtaç olması gerekmektedir.
-Gelir kriterlerinin, kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden daha az olduğunun tespiti gerekmektedir.



Evde Bakım Maaşı için Gerekli Belgeler Neler?
Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri
Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu


Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi
Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu