Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak 2023? 4C, Emekli Sandığı, memur emeklisi maaş farkı ödeme takvimi! Tahsis No'ya göre...

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, 4C emeklilerinin Temmuz ayı için belirlenen zam farkları ödeme tarihi belli oldu. Bu ödeme kapsamında, emekli maaşlarına yapılan zam oranları farkı, emeklilerin hesaplarına yatırılacak. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla beraber 4C emeklilerinin Temmuz zam farkı ödeme günü belli oldu. Bu gelişme sonrasında hak sahipleri, "Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak?" gibi soruları arama motorlarında sormaya başladı. İşte detaylar:

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2023, 09:36 Güncelleme 28 Temmuz 2023, 09:36
Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak 2023? 4C, Emekli Sandığı, memur emeklisi maaş farkı ödeme takvimi! Tahsis No’ya göre...

İÇİNDEKİLER

4C emeklilerinin maaş farkı için araştırmalar hız kazandı. SGK tarafından konu hakkında son dakika açıklama geldi ve ödeme tarihi netleşti. Peki, Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak 2023? 4C, Emekli Sandığı, memur emeklisi maaş farkı ne zaman yatacak? İşte detaylar...

4C MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

4C emeklilerinin Temmuz dönemi zam farkları 28 Temmuz Cuma günü hesaplara yatacak...

EMEKLİ MAAŞ FARKI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Buna göre emekli sandığı alan kişiler 15 günlük maaş farkı alabiliyor. SSK ve Bağkur emeklileri 15 günlük farktan faydalanamıyor.



TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarına göre zam oranları açıklandı ve yürürlüğe girdi. En düşük emekli aylığı 7.500 TL olarak uygulanırken, emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zam, kök aylıklara uygulanacak. Temmuz ayında yürürlüğe giren zamlı maaşları; SSK emeklileri 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 tarihleri arasında hesaplarında görüyor.



Maaş ödemelerine göre, emekli sandığı alan kişiler 15 günlük maaş farkı alabiliyorken, SSK ve Bağkur emeklileri 15 günlük farktan faydalanamıyor. SSK ve BağKur emeklileri maaşlarını 17 Temmuz itibariyle almaya başladıklarından herhangi bir zam farkı oluşmamış oluyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada; '"Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz." sözlerini kullandı.