Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den deprem konutları için erken teslim müjdesi!

11 ilde ilk etapta yapılan 180 bin deprem konutunun teslimat tarihleri belli oldu. Bakan Özhaseki, teslimatların Ekim, Kasım, Aralık ayı gibi yapılacağını söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2023 Güncelleme 03 Temmuz 2023, 06:58
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den deprem konutları için erken teslim müjdesi!

İÇİNDEKİLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgelerindeki konutlar için ilk etapta 180 bin civarında ihale yapıldığını belirterek, "Bunların teslimatları Ekim, Kasım, Aralık ayı gibi yapılacak ve ilk hak sahibi vatandaşlarımız, o yerlere gidip o güvenli konutlarına kavuşacak" dedi.

Bundan sonra ne olursa olsun fay hatları ve kırıkları üzerinde yapılaşma olmayacağının altını çizen Özhaseki, "Deprem bölgesinde durup dinlenmek için vaktimiz yok. Amacımız, vatandaşlarımızı bir an evvel sağlam ve güvenli yuvalarına taşımak" ifadesini kullandı.



SEFERBERLİK SÜRÜYOR
Sosyal medya hesabı üzerinden İslahiye'deki konut inşaatlarına yönelik bir video paylaşan Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki büyük seferberliği bir kez daha gözler önüne serdi. Özhaseki, paylaşımında, "Gaziantep İslahiye'de de yöresel ve yatay mimariye uygun inşa ettiğimiz 17 bloktaki 399 konutun yapımında önemli aşama katettik. Evlerimizi hızla tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

TOKİ eliyle devam eden çalışmalar kapsamında ilçeye 3 bin 421 yeni konutun kazandırılması planlanıyor. İslahiye'nin yanı sıra Nurdağı ilçesi için de 7/24 mesai devam ediyor. TOKİ eliyle ilçede 2 bin 509 konutun inşası sürüyor. Yatay ve yöresel mimariye uygun tasarlanan konutlar, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde yapılıyor.



TATİL KÖYÜNÜ ARATMIYOR
Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8'lik depremin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 24 bin 83 konut inşa edilerek teslim edildi. Kent merkezinin yanı sıra köylerde 3 bin 285 tek katlı çelik konstrüksiyonlu konutlar yapıldı.

İleri yapı teknolojisiyle inşa edilen konutlar, güven içinde doğayla iç içe yaşama imkanı sunuyor. Bu konutlardan 108'i Gezin köyüne kuruldu. Hazar Gölü manzaralı noktaya kurulan konutlar, tatil köyünü aratmıyor. Vatandaşlar, evlerinin yazlık villa gibi olduğunu belirterek, teşekkür ediyor.
Murathan YILDIRIM

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN