Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 'rasyonel politika' mesajı! Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteği uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek" açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu. Öte yandan Kur Korumalı Mevduat’ta uygulanan stopaj avantajının 31 Aralık 2023'e kadar uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2023, 17:31 Güncelleme 28 Haziran 2023, 02:39
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ’rasyonel politika’ mesajı! Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteği uzatıldı

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.



Rasyonel politikalara dönüşün kademeli olarak devam edeceğini belirten Şimşek, "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek. Rezervleri daha da güçlendirmek için ülkemize ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz" dedi.



YIL SONUNA KADAR UZATILDI
Türk Lirası cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceklerini bildiren Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.

TCMB REZERVLERİNDE TARİHİ ARTIŞ I VİDEO İZLE



İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in o paylaşımı;




KARAR RESMİ GAZETE'DE!
Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile; Kur Korumalı Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı.


Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile; Kur Korumalı Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj istisnası 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldı. Döviz tevdiat hesaplarına uygulanan stopaj oranı ise yüzde 25'e yükseltildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN