2023 Zamlı SED ödemeleri ne kadar, kaç TL olacak? e-Devlet sorgulama ekranı! Haziran ayı SED ödemesi ne zaman yatacak?

Haziran ayıyla birlikte, vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ödemelerden biri Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesidir. SED, ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlere yönelik devlet tarafından yapılan bir destek programıdır. Haziran ayı SED ödemeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen takvime göre gerçekleştirilecektir. Ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı ve miktarlarının ne kadar olacağı, ilgili vakıflar tarafından ilan edilecektir.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2023, 08:01 Güncelleme 15 Haziran 2023, 08:01
2023 Zamlı SED ödemeleri ne kadar, kaç TL olacak? e-Devlet sorgulama ekranı! Haziran ayı SED ödemesi ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

SED ödemeleri hakkında detaylar araştırılıyor. Haziran ayının gelmesiyle birlikte SED ödemelerinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli olarak ödeniyor. Peki, Haziran ayı SED ödemesi ne zaman yatacak? İşte merak edilenler...

SED YARDIMI SORGULAMA MAYIS 2023

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli olarak ödeniyor. Ancak 2023 Nisan SED ödemeleriyle ilgili bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

SED YARDIMI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ



SED DESTEK HİZMETİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için koşullar;

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.