Kadınlara daha çok kolaylık: Çalışan anneye uzaktan çalışma imkanı artırılacak!

Hem çalışmak hem çocuğuyla ilgilenmek isteyen kadınlara uzaktan ve kısmi çalışma imkanları artırılacak. Yeni adımlar atılacak. Destekler de güçlendirilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2023 Güncelleme 05 Haziran 2023, 06:58
Kadınlara daha çok kolaylık: Çalışan anneye uzaktan çalışma imkanı artırılacak!

İÇİNDEKİLER

Hükümet, ev kadınlarına emeklilikte destek sözü verirken; 10 milyon çalışan kadının yaşamını kolaylaştıracak yeni adımlar da atılacak. Hem çalışmak hem çocuğuyla ilgilenmek isteyen kadınlara uzaktan, kısmi çalışma imkanları artırılacak.

İş kurma ve geliştirme süreçleri kolaylaştırılacak, e-ticaret platformlarında yer almaları teşvik edilecek, finansman kaynaklarına erişim kolaylaştırılacak.



PRİMLER DEVLETTEN
Çalışanlara emzirme parasından gece çalışmaya, doğum yardımından iş göremezlik ödeneğine kadar birçok konuda sunulan imkanlar güçlendirilecek.

Emzirme ödeneği 520 liraya çıkarken, doğum iznindekilerin primini devlet karşılıyor. 3 çocuğu olan 6 yıl erken emekli olurken, ilk çocuk için 400, ikincisine 500, üçüncü ve diğerleri için de 600 lira doğum yardımı ödeniyor. Ev hizmetlerinde ay içinde çalışma gün sayısı 10 ve daha fazla olanlar analık sigortası kapsamında yer alıyor.



ANNEYE-EVLENENE DESTEK
-Analık sigortası kapsamında hangi ödemeler yapılıyor? Geçici iş göremezlik ödeneği ve emzirme ödeneği veriliyor.

-Ev hizmetlerinde çalışanlar yararlanır mı? Ev hizmetlerinde çalışanlardan ay içinde çalışması 10 gün ve daha fazla olanlar bu kapsamda yer alıyor.

-Emzirme ödeneği kimlere verilir? Doğum yapan sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe ödeniyor.

-Evlenme ödeneğinden kimler yararlanabilir? İlk defa Ekim 2008'den sonra çalışmaya başlayanlar yararlanabiliyor. Aylık alırken evlenen kız çocuklarına aylığın 2 yıllık tutarı kadar verilir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN