EYT'liye izin güvencesi! Nasıl belirlenecek? Kimler yararlanacak?

Emekli olup birikmiş sürelerinin parasını almadan aynı işyerinde devam edenlerin izinleri ilk işe başladığı tarihe göre hesaplanacak. Peki nasıl belirlenecek. İşte detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2023 Güncelleme 01 Haziran 2023, 06:58
EYT’liye izin güvencesi! Nasıl belirlenecek? Kimler yararlanacak?

İÇİNDEKİLER

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasıyla emekli olanların da 'ücreti, hafta tatili, yıllık izni' İş Kanunu'yla koruma altında bulunuyor. EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam edenlerin yıllık izinleri kıdeme göre belirlenecek.

Önceki döneme ait kullanılmayan izinlerin parasını alan EYT'liler aynı iş yerinde devam ettiğinde 1 yılı doldurduktan sonra izne hak kazanacak, yıllık izin süresi 14 günden başlayacak.



NASIL BELİRLENECEK?
İzin parasını almadan çalışmayı sürdürenler ise ilk defa çalışmaya başladıkları tarihe göre hak kazandıkları sürede izin hakkını kullanmaya devam edecek.

Emekli olup sonra başka iş yerinde çalışan EYT'lilerin yıllık izin süreleri ilk defa bir iş yerinde çalışmaya başlayanlar gibi 14 gün uygulanacak. Yeni işteki çalışma süreleri 5 yılın sonunda 20 güne çıkacak. 50 yaş üstü olanlar ise izinlerini en az 20 gün olarak kullanacak.
Hazal ATEŞ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN