EYT kredisi çalışanın hesabına yatırılacak

Kredi Garanti Fonu (KGF) EYT kredisinde detayları açıkladı: Kıdem tazminatı emekli olacak çalışanın hesabına yatırılacak. Başka bir amaç için kullanılamayacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2023 Güncelleme 03 Nisan 2023, 06:58
EYT kredisi çalışanın hesabına yatırılacak

İÇİNDEKİLER

Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine destekli EYT kredisine açıklık getirdi. Kıdem tazminatı ödemeleri kredi veren tarafından doğrudan emekli olacak çalışanların hesabına yatırılacak.

Fon, kıdem tazminatı destek kredisinin herhangi bir nakit, nakit dışı amaç için kullanılamayacağı uyarısında bulundu.


6 AYI GERİ ÖDEMESİZ
Kıdem tazminatı kredisi kamu ve özel bankalar aracılığıyla kullandırılacak. Paket kapsamında KOBİ'ler için 13.3 milyon, KOBİ dışı firmalar için 28.5 milyon liraya kadar kredi imkanı sağlanacak.


Kefalet oranı KOBİ'ler için yüzde 75, KOBİ dışı firmalar için de yüzde 70 olarak belirlenirken, azami 6 ay ödemesiz dönem dahil 36 ay vade ile kullandırım yapılacak.


8 BANKA VERİYOR
EYT Destek Paketi kapsamında kullandırılacak kredinin faiz/kâr payı oranı 24 aya kadar vadeli kredilerde Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı (TLREF) artı 200, 24 ay üzeri vadeli kredilerde TLREF artı 300 baz puan olarak uygulanacak.


Bu oranlar 1-10 çalışanın tazminat ödemesinde kullandırılacak kredilerde geçerli olacak. Kredi Denizbank, Garanti, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla kullandırılacak.