Herkesin maaşı artacak! Asgari ücrette ikinci toplantı yapıldı! Hangi mesajlar geldi? Kimler, nasıl etkilenecek?

Yeni asgari ücret için ikinci toplantı yapılırken; Bakan Bilgin, ‘Asgari ücret diğer çalışanların ücretlerinin de yukarı tırmanmasını sağlar. Yeni ücreti uzlaşmayla belirleyeceğiz’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2022 Güncelleme 15 Aralık 2022, 06:59
Herkesin maaşı artacak! Asgari ücrette ikinci toplantı yapıldı! Hangi mesajlar geldi? Kimler, nasıl etkilenecek?

İÇİNDEKİLER

Asgari ücret zammı için çalışmalar sürerken, yeni tutar sadece bu ücretle çalışanlara değil, çok geniş bir kesime etki edecek.



Öncelikle asgari ücretteki artışın diğer çalışanların maaşına zincirleme bir yansıması olacak.



Asgari ücretin artırılmasıyla ücret ve maaş geliri elde eden tüm çalışanların vergi dışı bırakılacak kazanç tutarı da yükselecek.



RAKAM KONUŞULMADI
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını dün yaptı.



Çalışma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde toplanan komisyonda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRKİŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık etti.



Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu temsilcileri ekonomik verilere dair sunum yaptı.



Pevrul Kavlak, bu kurumlardan ilave bilgi talep ettiklerini belirterek, "Sunumları değerlendirip bir açıklama yapacağız. Üçüncü toplantı önümüzdeki haftaya sarkar diye düşünüyorum" dedi.



Kavlak, rakam konuşulup konuşulmadığının sorulması üzerine, "Konuşulmadı. Artık yavaş yavaş rakam da konuşulmaya başlayacak" karşılığını verdi.



TİSK Genel Sekreteri Koç da "Asgari ücret işveren desteği de yine bu yıl masada. Bu konudaki talebimizi yineledik" diye konuştu.



Yeni asgari ücretle ilgili Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de bir açıklama yaptı. Asgari ücretlilerin toplam ücretliler içindeki oranının yüzde 38'ler civarında olduğunu belirten Bilgin, "Asgari ücret aynı zamanda diğer ücretli çalışanların, ücretlerinin de yukarı tırmanmasını sağlar. Geçtiğimiz yıl yüzde 50 ve arkasından yüzde 30'un üzerinde yaptığımız artışlar, ücretler arasındaki farklılaşmanın yukarıya doğru gittiğini ortaya koymaktadır. İnanıyorum ki, işçi ve işveren taraflarıyla birlikte asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi.



BİLGİN'DEN EYT MESAJI
Bakan Bilgin, EYT ile ilgili "Teknik sorun nedir" şeklindeki sorular üzerine, şöyle konuştu: "Teknik sorun adı üzerinde kayıtlarla ilgili sorunlar. Sorunların çözüldüğünü söylüyoruz. Yani sorun var değil. Alt yapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapılacak."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN