Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 2 yılda 250 bin konutu teslim edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim, İlk İş Yerim' projesine toplam 8 milyon kişinin başvurduğunu açıkladı. Öte yandan Kurum, 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutun vatandaşlara teslim edileceğini ifade etti. İşte sizler için derlediğimiz 3 Aralık tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2022 Güncelleme 03 Aralık 2022, 09:27
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 2 yılda 250 bin konutu teslim edeceğiz

İÇİNDEKİLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplam 8 milyon vatandaşın başvuru yaptığı, geçerli başvuru sayısının ise 5 milyon 135 bin 324 olarak kayıtlara geçtiği 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesine başvuran kişilere teşekkür mektubu gönderdi. Mektubunda TOKİ eliyle 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin iş yerini millete sunmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Kurum, 40 gün içerisinde büyük bir coşkuyla yeni yuvaların temel atma törenini gerçekleştirdiklerini aktardı.

Kurum, kura çekimlerini de hızlıca başlatarak hak sahiplerini belirlemeye başladıklarını bildirdi. Mektupta Bakan Kurum, "Noter huzurunda ve şeffaf bir şekilde yaptığımız kura çekimlerimizi 2023 Mart ayına kadar tamamlayacak ve 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" ifadesini kullandı.



YEDEK TELEFONLARA DİKKAT!
Cep telefonlarının kimlik bilgileri (IMEI) kayıtlarına ilişkin oluşturulan düzenlemeyle şebeke almayan cep telefonlarının pasif hale getirilme süresi, 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Kaçakçılığın ve IMEI klonlanmasının önüne geçilmesi için hazırlanan düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Telefoncular bu konuda tüketicileri uyardı, "1 yıl içerisinde SIM kartınızı telefona takıp sinyal almasını sağlayın" dedi.

BAYRAK DEĞİŞİMİ
Akçansa'nın Genel Müdürlüğü görevine 1 Aralık tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Vecih Yılmaz atandı. Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu ve Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Burak Orhun, "Akçansa'nın yeni dönemde de gelecek hedeflerine doğru sağlam şekilde yol almaya devam edeceğine inanıyoruz" dedi.

320 BİNİNCİ KAMYONUNU ÜRETTİ
Aksaray Kamyon Fabrikası'nın 320 bininci kamyonu Mercedes-Benz Actros olurken, fabrikanın gerçekleştirdiği toplam ihracat ise 100 bin adedi aştı. Mercedes- Benz Türk Aksaray Fabrika Direktörü / İcra Kurulu Üyesi Ulf Raese, "Aksaray Kamyon Fabrikamızda, yüksek nitelikli ve katma değerli sanayi üretimimizle birlikte bölge ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyoruz. 320 bininci kamyonumuzu üretmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

YATIRIMLARIN % 75'İ YENI EKONOMİYE
Yeni ekonomi' odaklı büyüme stratejisi kapsamında, inovasyon ve teknoloji yatırımlarına hız veren Sabancı Topluluğu, Sabancı Almost Ready to Fly - Neredeyse Uçmaya Hazır programını hayata geçirdi. Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, "Yatırımlarımızın yüzde 25'ini ana işlerimiz için planlarken, yüzde 75'ini yeni ekonomi alanındaki yatırımlarımıza ayırıyoruz" diye konuştu.

KASIM REKORU
İhracat Kasım ayında yüzde 1.9 artarak 21.9 milyar dolara çıktı. Tüm zamanların en yüksek Kasım ayı ihracat performansına ulaşılırken, 11 aylık ihracat yüzde 13.9 artarak 231.2 milyar, 12 aylık ihracat ise 253.5 milyar dolara ulaştı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçen yıl yakaladığı ivmeyi bu yılın 11 ayında da devam ettirdiğini ve her ay olduğu gibi en yüksek aylık ihracat değerine ulaştığını belirtti. TİM Başkanı Mustafa Gültepe de 2022 için belirledikleri 250 milyar dolarlık hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

2.5 KAT TALEP
Hazine, dolar cinsi Ocak 2028 vadeli tahvilin yeniden ihracında 2 milyar dolar borçlandı. İhraç tutarının 8 Aralık'ta hesaplara gireceği açıklandı. Yapılan açıklamada, 150'ye yakın yatırımcının, artırım tutarının 2.5 katından fazla talep gösterdiği belirtilerek, "Tahvilin yüzde 55'i Ortadoğu, yüzde 22'si Birleşik Krallık, yüzde 13'ü ABD, yüzde 6'sı diğer ülkeler, yüzde 4'ü Türkiye'deki yatırımcılara satılmıştır" denildi.

KAMUDA İŞ FIRSATI
Milli Savunma Bakanlığı 319, Milli Savunma Üniversitesi 236, İçişleri Bakanlığı 80, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 145 sözleşmeli personel alacak. İlanlara göre, Milli Savunma Bakanlığı, mühendislik branşları ile mimar, tabip, psikolog, grafiker, istatistikçi, tekniker, teknisyen, laborant, mütercim tercüman, müze görevlisi, restoratör, hemşire, kütüphaneci, destek personeli ve büro personeli kadrolarına 319 sözleşmeli personel alımı yapacak. Milli Savunma Üniversitesi'ne alınacak 236 sözleşmeli personel ise büro personeli, grafiker, istatistikçi, kütüphaneci, mütercim tercüman, diyetisyen, psikolog gibi branşlarda olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın merkez teşkilatına KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak 145 personel alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığı'na ise 80 personel uzman yardımcısı olarak alınacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN