Hızlı Destek Programı’nda son günlere girildi! Genç işçi, alana 125 bin TL!

KOSGEB’in yeni personel alan işletmelere faizsiz, 2 yılı geri ödemesiz finansman desteği sağladığı Hızlı Destek Programı’nda son günlere girildi. 4’üncü dönem başvuru süresi 10 Ekim’de sona erecek. Başvuranlar her yeni personel başına en az 125 bin lira alacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2022 Güncelleme 07 Ekim 2022, 06:57
Hızlı Destek Programı’nda son günlere girildi! Genç işçi, alana 125 bin TL!

İÇİNDEKİLER

Gençlere iş, firmalara faizsiz ve kolay geri ödemeli nakdi desteğin yolunu açan KOSGEB'in 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'nda 4'üncü dönem başvuru süresinde sona yaklaşıldı. Yeni personel istihdam eden işverenler, programa 10 Ekim'e kadar başvuru yapabilecek. Başvurular 'www.kosgeb.gov.tr' adresindeki 'E-Hizmetler' menüsünden gerçekleştirilecek.



FİRMA BAŞINA 5 İSTİHDAM
Programla son 12 ayda ortalama istihdamını koruyan işletmeler, 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdü verdiği her bir yeni personel için 125 bin liralık destek alacak. İşe alınacak personelin 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu olması gerekecek. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 bin lira artırımlı olarak uygulanacak. Yani personel başına 135 bin liraya varan destek alınabilecek. Program kapsamında mikro işletmelere en çok 2, küçük işletmelere de en fazla 5 personel için destek verilecek. Yani mikro işletmeler 270 bin, küçük işletmeler 675 bin liraya varan faizsiz destekten yararlanabilecek.



KİMLER YARARLANACAK?
Hızlı Destek Programı'nın kapsamında imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler bulunuyor. Destekten yararlanan işletmeler, ilk 24 ay bir ödeme yapmayacak. Alınan destek 24 ay geri ödemesiz dönemi takiben 4'er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB'e geri ödenecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN