Zorunlu trafik sigortası tarifesinde değişiklik yapıldı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca zorunlu trafik sigortası tarifesinde değişiklik yapıldı. İşte sizler için derlediğimiz 13 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2022 Güncelleme 13 Ağustos 2022, 06:59
Zorunlu trafik sigortası tarifesinde değişiklik yapıldı

İÇİNDEKİLER

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca zorunlu trafik sigortasını düzenleyen yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primler artırılırken, hasarsızlık prim indirim oranları düşürüldü. Azami prim tutarları, bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden 1 Eylül'den itibaren aylık yüzde 2.25'ten yüzde 4.75'e yükseltildi. Hasarsızlık prim indirimleri 7. basamak için yüzde 45'ten 42'ye, 6. basamak için yüzde 30'dan 22'ye, 5. basamak için yüzde 15'ten 10 düşürüldü. Hasar durumunda prim artırım oranlarında da değişikliğe gidildi. Hasar prim artırım oranları, 3. basamak için yüzde 50'den 45'e, 2. basamak için yüzde 100'den 90'a, 1. basamak için yüzde 150'den 135'e düşürüldü.



İZİNSİZ EV ARKADAŞI TAHLİYE NEDENİ
İstanbul'da ev kiraları yükselince, pek çok kişi ilanla ev arkadaşı aramaya başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, bu kişilere "Ev sahibinden izinsiz alınacak ev arkadaşı tahliye sebebi" uyarısı yaptı. Ev sahiplerinin önce ihtarname gönderip, mahkeme yoluyla tahliye yapabileceğini söyleyen Aşa, şöyle konuştu: "Kira kontratlarında genelde 'mal sahibinin izni olmadan, devir, temlik, ciro edilemez' diye maddeler var. Ev sahibi ile konuşulup, muvafakat alınıp, 'Bu ev başka biriyle paylaşılabilir' ibaresi konulmalı. Bu yok ise bir başka kişiye devir veya ciro edilemez."

AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 1 TRİLYONU AŞTI
Halkbank yılın ilk yarısı sonunda, kredilerini 2021'in aynı dönemine göre yüzde 53 artışla 916.6 milyar liraya yükseltti. KOBİ kredilerinin bireysel krediler hariç nakdi krediler içindeki payı yüzde 50 olarak gerçekleşen Banka'nın aktif büyüklüğü, yüzde 52.1 artarak 1 trilyon 90 milyar lira oldu. Banka'nın 4.6 milyar lira net kâr elde ettiği bu dönem sonunda tarihi bir eşiği geçerek aktif büyüklüğünü 1 trilyon liranın üzerine taşıdığına dikkat çeken Genel Müdür Osman Arslan, "Bankamız girişimcilere, yatırımcılara, esnaf-sanatkâra ve KOBİ'lere yeni finansal seçenekler sunmaya devam etmektedir" dedi.

SANAYİ ÜRETİMİ YÜKSELİYOR
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Haziran'da sanayi üretiminin piyasa beklentisinin çok üstünde gerçekleştiğine değinerek, "Yıllık bazda yüzde 8.5 artış kaydedilmiştir. Böylece ikinci çeyrekte sanayi üretimi artışımız yüzde 9.4 olmuştur" dedi. Nebati, kuvvetli sanayi ile birlikte ikinci çeyrekte büyüme beklentisinin arttığını açıkladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN