Hemen e-devletten kontrol edin! SGK-PTT-VGM ve İŞKUR'dan 3000 TL ile 15.000 TL arasında paranızı karşılıksız alın!

Devletten vatandaşlara yeni bir destek daha geldi! Kreş, yol, cenaze, doğum ve eğitim gibi pek çok vatandaşa yardım hedefiyle oluşturulmuş ödemeler yapılıyor. SGK içeriğinde oluşturulmuş olan ödemelerin birçoğu hak sahipleri doğrultusundan alınmamış ya da unutulmuş durumda. Unutulduğu ya da alınmadığı amacıyla aracı kurumlarda ödenekler bekletiliyor durumdadır.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2022, 09:05 Güncelleme 09 Ağustos 2022, 09:05
Hemen e-devletten kontrol edin! SGK-PTT-VGM ve İŞKUR’dan 3000 TL ile 15.000 TL arasında paranızı karşılıksız alın!

İÇİNDEKİLER

Devletin tüm vatandaşlar bağlamında sunmuş bulunduğu bu yardımları geri alabileceksiniz. Burada paranızı alabilmek istiyorsanız kesinlikle e-devlet üzerinden sorgulama yapmalısınız. Bu sorgulama adımını başarılı bir şekilde tamamladığınız vakit tam da talebinize makul bir şekilde paranızı anında alabilmeniz de olası olacaktır. Çalışan çalışmayan vatandaşlara ayrı, hasta, yaşlı, engelli vatandaşlara ayrı gereksinim sahibi dul ve yetimlere ayrı, bayanlara ve erkeklere ayrı oluşturulan ödemelere dair bütün liste haberimizde.

Hangi Yardımlar Var?

Aracı kurumlarda bekletilen ödenekler kapsamında yeni doğum yapmış olan vatandaşlara tanınmış ödenekler ile birlikte yaşlı, kadın, erkek, hasta ve ailelere oluşturulan pek çok ödenek bulunuyor. Bu ödemeler alınmadığı amacıyla hesaplarda bekletiliyor. Her yıl oluşturulan bu yardımlardan pek çok vatandaş habersizdir. Habersiz oldukları amacıyla ödeneklerini hesaplarından alamıyorlar.

Devletin yapmış bulunduğu yardımlar arasında tespit edilen cenaze yardımı ile emzirme yardımı, diş ödemeleri, ilaç ödemeleri ve yol yardımları vatandaşlar doğrultusundan tanınmıyor durumdadır. SGK kapsamında rastgele bir yardımınız olup olmadığını yalın bir şekilde e-devletinize girerek öğrenebilirsiniz.

Bakanlık Tarafından Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Aile bir gün çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığı doğrultusundan yardım etmeye muhtaç vatandaşlara destek yardımları vardır. İŞKUR üzerinden ya da SGK üzerinden yardım etmeye muhtaç vatandaşlara bu yardımlar ulaştırılmaya çalışılıyor. Binlerce yardım etmeye muhtaç vatandaşın bu ödemelerden habersiz olduğundan ötürü yatırılmış olan paralar hesaplarında kalıyor.

E-devlet hesapları üzerinden adınıza herhangi ödeme olup olmadığını araştırarak paranızı bir an evvel çekmeniz gerekiyor. Süt parası, çeyiz ödemesi, kreş yardımı, bakıcı ödemesi, iş görmezlik ödemesi, toplu prim ödemesi doğum izni ödemesi eğitim desteği, yol yardım ödemesi, doğum parası ödemesi, cenazeye yardım ödemesi gibi pek çok ödeme yapılıyor. SGK üzerinden de sorgulama yaparak ödenekleriniz ile ilgili bilgi sahibi olarak paranızı çekebilirsiniz. E-devlet parolası amacıyla PTT şubelerinden destek alabilirsiniz.

Nakit para yardımı ödenekleri

Çalışan çalışmayan vatandaşlara ayrı, hasta, yaşlı, engelli vatandaşlara ayrı gereksinim sahibi dul ve yetimlere ayrı, bayanlara ve erkeklere ayrı oluşturulan ödemelere dair bütün liste şöyle;

Doğum yardımı parası

Muhtaçlık maaşları

65 yaş üstü maaşlar

Kira yardımı ödenekleri

Çocuk yardımı ödenekleri

Dul bayanlara yardımlar

Sosyal destek yardım ödenekleri

Eşi cezaevine giren bayanlara verdiği sosyal yardım ve maaşlar

Eğitim öğretim (takvim.com.tr) takviyeleri

Engelli raporu olanlara maaşlar

Evde bakım parası ödemeleri

Elektrik Tüketim Desteği

Afet yardımları

Şartlı gebelik amacıyla verdiği parasal ve ayni yardımlar

Bayramlık ve besin yardımı

Kırtasiye Eğitim Yardımı

Proje destek yardımları

Sağlık takviyeleri

Tıbbi malzeme yardımı

Bebek maması ve bez yardımı

Gıda takviyeleri

Yakacak takviyeleri

Kıyafet yardımı

Yatalak hasta bezi yardımları