FED faiz kararı ile güncel altın fiyatları ne kadar? 💸FED faiz kararı sonrası DOLAR, EURO kaç TL oldu?

FED faiz kararı sonrası dolar/TL ne kadar oldu sorusunun yanıtı piyasaları yakından takip edenler tarafından araştırılıyor. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizi merakla bekleniyordu. FED faiz kararının ardından dolardaki son durum merak konusu oldu. Peki, FED faiz kararı sonrası dolar/TL ne kadar oldu? FED faiz kararı ile güncel altın fiyatları ne kadar? İslam Memiş son dakika FED altın, dolar yorumu!

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2022, 23:25 Güncelleme 27 Temmuz 2022, 23:26
FED faiz kararı ile güncel altın fiyatları ne kadar? 💸FED faiz kararı sonrası DOLAR, EURO kaç TL oldu?

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre ABD Merkez Bankası Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Yaşanan bu son dakika gelişmesinin ardından dolar, euro ve altında son durum merak konusu oldu. Peki, FED faiz kararı sonrası dolar/TL ne kadar oldu? İşte 27 Temmuz dolar, euro alış satış fiyatı...

CANLI ALTIN DOLAR FİYATLARI!

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentilere paralel 75 baz puan artırdı. Banka fonlama faiz aralığını böylece yüzde 2,25-2,50 aralığına çekmiş oldu. Fed Haziran ayı toplantısında da faizi 75 baz baz puan artırmış, bu faiz artışı 1994 yılından beri en yüksek faiz artırımı olarak kayıtlara geçmişti.

75 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI BEKLENİYORDU

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bugün yüzde 75 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışı yapacağı tahmin edilirken, Fed üyelerinin net sözle yönlendirmelerine karşın yatırımcılar yüzde 25 ihtimalle 100 baz puanlık faiz artışı yapılabileceği beklentisini koruyor.

PİYASALARDA SON DURUM

ABD'de artan resesyon endişelerinin tahvil piyasalarında alış ağırlıklı seyri desteklemeye devam ettiğini aktaran analistler, söz konusu durumun dolar talebinin güçlü kalmasında etkili olduğunu söyledi.

Analistler, bugünün veri gündeminde ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve bekleyen konut satışlarının öne çıktığını belirterek, teknik açıdan dolar endeksi için 105,5'in destek, 108'in direnç konumuna geldiğini ifade etti.