6 aylık enflasyonun ardından memur ve emekli maaşları kalem kalem belirlendi: O tarihte hesaplara yatacak

6 aylık enflasyon açıklanmasından sonra milyonlarca emekli ve memurun maaş zamları belirlendi. Memurlar zamlı maaşlarını aldılar şimdi emekliler için takvim işlemeye başladı. 17 Temmuz’dan sonra yeni maaşlar hesaplara yatacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2022 Güncelleme 15 Temmuz 2022, 07:17
6 aylık enflasyonun ardından memur ve emekli maaşları kalem kalem belirlendi: O tarihte hesaplara yatacak

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca vatandaşın geliri Temmuz ayı ile birlikte arttı.

Asgari ücretliler Temmuz ayı itibariyle yüzde 30 zam alırken yeni ücret net 5.500 TL7ye çıktı.

Ardından enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekliler ve memurların artış oranları da belirlendi. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 42,35 oranında enflasyon artışı alırken memur ve memur emeklileri enflasyon farkı ve toplu sözleşme artışı ile birlikte yüzde 41.69 oranında zam almış oldu.

HESAPLARA GEÇİYOR
Memurlar yeni zamlı maaşlarını bayramdan önce 8 Temmuz'da aldılar. Şimdi sıra emeklilere geldi. Memur emeklilerinin maaşyları 1 Temmuz ile 5 Temmuz arasında yatırıldığından zamsız olarak ödendi.

Ancak memur emeklileri zam farklarını bu ay içinde açıklanacak bir takvim çerçevesinde alacaklar. Memur emeklilerine yüzde 41.69 oranında fark yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ize maaşlarını tahsis numaralarının son rakamına göre önümüzdeki haftadan itibaren alacaklar.

SSK emeklilerinin maaşları 17 Temmuzdan itibaren hesaplara geçmeye başlayacak.

Son ödeme ise 26 Temmuz'da yapılacak. Bu maaşlar yüzde 42.35 artırılmış olarak ödenirken yüzde 4 ek ödemeler de yeni maaştan hesaplanacağı için artacak.

Bağ- Kur emeklileri ise ilk maaşlarını 25 Temmuz'da alacaklar. Son ödeme de 28 Temmuz'da yapılacak. Bağ-Kur emeklileri de yüzde 42,35 oranında zamlı maaş alacak.