Büyük Britanya - Türkiye CANLI MAÇ İZLE! Büyük Britanya - Türkiye maçı izle bedava, şifresiz, kesintisiz!

A Milli Basketbol Takımımız, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu ilk tur son maçında Büyük Britanya ile karşılaşacak. 12 Dev Adam, Dünya Kupası yolunda çıkacağı kritik maçta galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Büyük Britanya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte tüm merak edilenler!

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2022, 17:26 Güncelleme 03 Temmuz 2022, 17:26
Büyük Britanya - Türkiye CANLI MAÇ İZLE! Büyük Britanya - Türkiye maçı izle bedava, şifresiz, kesintisiz!

İÇİNDEKİLER

A Milli Basketbol Takımımız, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'nda Büyük Britanya kozlarını paylaşacak. Ergin Ataman yönetimindeki 12 Dev Adam, zorlu deplasmanda kazanması halinde bir üst tura yükselmeyi başaracak. Peki, Büyük Britanya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte tüm merak edilenler!

Büyük Britanya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Vertu Motors Arena'da oynanacak Büyük Britanya-Türkiye maçı bugün TSİ 18.00'de başlayacak ve NTV'den şifresiz naklen yayınlanacak. Karşılaşmanın canlı skor takibi ve detayları haberimizde olacak.

Belarus ihraç edildi

Ay Yıldızlılar, B Grubu'nda Büyük Britanya'yı 84-67'lik skorla yenerken, Yunanistan'a 72-71 ve 76-67'lik skorlarla mağlup olmuştu. FIBA, daha önce almış olduğu karar doğrultusunda Belarus'un gruptan ihraç edildiğini açıklamıştı.

İlk üç sırayı alan takımlar Dünya Kupası'na

FIBA'nın açıkladığı formata göre takımlar, ilk grup aşamasında topladığı puanları bir üst turdaki gruplara taşıyacak. Millilerimiz Büyük Britanya karşılaşmasının ardından A Grubu'nu ilk üç sırada tamamlayan ekipler ile eşleşecek. İkinci turda gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanacak.

Büyük Britanya ile 7. randevu

İki takım, ilk kez 28 Ağustos 2008 tarihinde Konya'da organize edilen hazırlık turnuvasında karşılaştı. Milliler, müsabakayı 82-60'lık skorla kazandı. 12 Dev Adam ile Büyük Britanya'nın son buluşması, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu maçında gerçekleşti. Milli Takımımız, 28 Kasım 2021 tarihinde İstanbul'da oynadığı müsabakadan 84-67 galip ayrıldı. Türkiye ile Büyük Britanya arasında daha önce oynanan 6 müsabakayı da milliler kazanma başarısı gösterdi. İki takımın 7. buluşması, bugün gerçekleşecek.

A Milli Basketbol Takımımız'ın Büyük Britanya maçı kadrosu şu şekilde:

Buğrahan Tuncer, Shane Larkin, Yiğitcan Saybir, Akif Egemen Güven, Kartal Özmızrak, Egehan Arna, Melih Mahmutoğlu, Metecan Birsen, Şehmus Hazer, Onuralp Bitim, Sadık Emir Kabaca, Muhsin Yaşar, Berk İbrahim Uğurlu, Yiğit Arslan, Sertaç Şanlı, Ömer Faruk Yurtseven.