Devletten Z kuşağı için önemli çalışma! İŞKUR, 'metaverse' meslek seçim rehberi hazırladı

Beyaz ve mavi yakaya ‘altın, yeşil ve pembe’ yaka da eklenirken; oyun tasarımcılığı, dijital dedektiflik gibi meslekler ön plana çıkacak. İşe tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2022 Güncelleme 21 Haziran 2022, 06:59
Devletten Z kuşağı için önemli çalışma!  İŞKUR, ’metaverse’ meslek seçim rehberi hazırladı

İÇİNDEKİLER

Hükümet<>trong>, Z kuşağına yönelik 'metaverse' meslek seçim rehberiyle önemli bir çalışmaya daha imza attı. İŞKUR, Z kuşağının çalışma yaşamına ilişkin beklentileri, potansiyelleri, yeteneklerini dikkate alarak meslek seçimine destek rehberi hazırladı:



OYUN TASARIMCILARINA BÜYÜK İLGİ: Gençlerin meslek seçiminde yeni bir boyut olarak e-spor ortaya çıkıyor. Dijital dünyada deneyim kazanmış oyun tasarımcılarına talep artacak.



METAVERSEDE YENİ İŞLER: Metaverse ile birlikte sanal emlak uzmanı, dijital dedektif, blokchain uzmanı ve geliştiricileri, oyun tasarımcıları başta olmak üzere birçok mesleğe talep artacak.



ALTIN, YEŞİL, PEMBE YAKA DÖNEMİ: Çalışanların nitelik ve pozisyonlarına göre belirlenen yaka rengi de güncellendi. Yeşil yaka, yenilenebilir enerji mühendisliği, rüzgâr enerjisi uzmanlığı, çevre ve enerji hukuku uzmanlığı, organik tarım mühendisliği, atık su uzmanlığı gibi çevresel tehditleri gidermeyi amaçlayan işler ve meslekler olarak ifade ediliyor. Altın yaka, çeşitli düzeylerde bilgi işi ile uğraşan, bilgiyi üreten, toplayan, depolayan, analiz eden ve eşgüdümleyen yüksek nitelikli çalışanları ifade ediyor. Pembe yaka hemşirelik, sekreterlik, bakım gibi mesleklerde çalışanlar için kullanılıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN