Ek göstergede son adım tamamlandı! Çalışmalar Vedat Bilgin ve Nureddin Nebati tarafında Başkan Erdoğon'a sunuldu

Ek göstergede son adımlar tamamladı. Çalışmalar, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından Başkan Erdoğan'a sunuldu. İşte sizler için derlediğimiz 3 Haziran TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2022 Güncelleme 03 Haziran 2022, 06:59
Ek göstergede son adım tamamlandı! Çalışmalar Vedat Bilgin ve Nureddin Nebati tarafında Başkan Erdoğon’a sunuldu

İÇİNDEKİLER

Milyonları ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi. Hazırlanan çalışmalar Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından Başkan Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Görüşmenin yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi. Düzenlemenin hafta sonu açıklanması bekleniyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, 3600 ek göstergenin emekli maaşlarına etkisinin memur maaşlarına göre daha fazla olacağını söyleyerek, "3000 ek gösterge 3600'e çıkınca 25 yıllık bir kamu çalışanının emekli maaşı 5 bin 275 liradan bin 157 lira artışla 6 bin 432 liraya yükselecek" dedi. 30 yıllık kamu görevlisinin ise 3000 göstergede 5 bin 627 lira olan emekli maaşının bin 234 lira artarak 6 bin 861 liraya çıkacağını belirten Zengin, emekli maaşı ve ikramiyesinde yüzde 20-21 artış olacağını kaydetti.



DESTEK MÜJDESİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kronik Hastalara Elektrik Tüketim Desteği'nden yararlanma şartlarını esnettiklerinin müjdesini vererek, "Evde bakım yardımı alan engellilerimiz de yararlanacak. Her hasta için normalde verdiğimiz elektrik tüketim desteğine ek aylık 150 kilovatsaatin karşılığı olan tutarda destek sağlayacağız" dedi. Doğalgaz yardımında destek miktarını ve yararlanıcı hane sayısını artıracak çalışmalarının olduğu aktaran Yanık, "Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor" diye konuştu.

KRİPTO ZİRVESİ
Beştepe'de yapılan toplantıda kripto para düzenlemesi ana hatlarıyla değerlendirildi. Gelinen aşama ve atılabilecek adımlar masaya yatırıldı. Düzenlemeyle uluslararası kripto para şirketlerine Türkiye'de şirket kurma ve vergi yükümlülüğü gibi şartların getirilmesi planlanıyor. Yapılacak düzenlemeyle Sermaye Piyasası Kurumu, sermaye piyasası araçlarının kripto varlıklar olarak ihracına yönelik esasları belirleme yetkisine sahip olacak. Başkan Tayyip Erdoğan, kripto paralarla ilgili "Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Meclis'te müzakereler yapılıp ona göre adım atacağız, ben kripto para olayına sıcak bakmıyorum" demişti.
Hazal ATEŞ

YÜZDE 84 BÜYÜDÜ 15 MİLYON SİPARİŞ ALDI
Hepsiburada'nın satış hacmi ilk 3 ayda yüzde 84 artarak 8.3 milyar TL'ye ulaştı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ocak-Mart dönemindeki sipariş adedi yıllık yüzde 63 artışla 15 milyon adet oldu. Hepsiburada platformundaki aktif satıcı sayısı yüzde 55 artışla 83 bine, ürün adedi ise yüzde 110 artışla 111 milyona yükseldi. Hepsiburada CEO'su Murat Emirdağ, "Türkiye'nin teknolojiyle ve e-ticaretle üretilen katma değerinin yine Türkiye'de yatırıma dönüşmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN