Kriptoda çöküş krizi sürüyor! Bazı para birimlerinin işleme kapanıyor

Kripto paralarda Kasım’dan bu yana devam eden ve Luna’nın yüzde 99 düşüşü ile zirve yapan kriz, bazı para birimlerinin işleme kapanması ile sürüyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2022 Güncelleme 15 Mayıs 2022, 06:55
Kriptoda çöküş krizi sürüyor! Bazı para birimlerinin işleme kapanıyor

İÇİNDEKİLER

Kripto para piyasasını allak bullak eden düşüşler hız kesmeden devam ediyor. Luna'nın yüzde 99 değer kaybederek tüm piyasayı beraberinde sürüklemesinin ardından bazı borsalar bu para birimini işlem listesinden çıkardı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarında Binance, Terraform Labs'ın Terra (Luna) ve TerraUSD (UST) tokenlerinin ticaretini durdurma kararı aldı. WazirX ve CoinDCX de Luna'yı platformdan çıkardı. Türkiye'de Luna işlemi yapılabilen BTC Türk örneğinde ise nisan ayının başında 1.700 TL olan para biriminin değeri 39 kuruşa kadar indi. Türkiye'deki borsaların bir ya da birden fazla kripto parayı çıkarıp çıkarmayacağı henüz netlik kazanmadı. Delist edilen yani işlemi askıya alınan kripto paralar, işlem gördüğü başka bir platforma ya da cüzdanlara transfer edilebiliyor. Uzun bir dönem belirli fiyat altında kalan, rüştünü ispat edemeyen ya da hacmi istikrarlı şekilde düşen varlıklar delist edilebiliyor. Uzmanlar yatırımcıları dikkatli olmaya çağırıyor.



S&P: ZAMANLI UYARI
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), kripto para piyasalarındaki düşüşün "zamanlı bir uyarı" olduğunu, bunun geleneksel finansal piyasalar veya makroekonomi üzerinde önemli bir etkisi bulunmayacağını bildirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN