Yayla Agro Gıda borsada ne zaman işlem görecek? Eşit mi oransal mı? Yayla Agro Gıda halka arz ne zaman? Hisse kodu, hisse fiyatı...

Yayla Agro Gıda halka arz ne zaman? Eşit mi oransal mı? Yayla Agro Gıda borsada ne zaman işlem görecek? Hisse kodu nedir, hisse fiyatı ne kadar? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor.Sermaya Piyasası Kurulu'na (SPK) halka arz için başvuru yapan ve başvurusu onaylanan firmalar arasında katılan Yayla Agro Gıda hakkında tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2022, 11:08 Güncelleme 09 Mayıs 2022, 12:41
Yayla Agro Gıda borsada ne zaman işlem görecek? Eşit mi oransal mı? Yayla Agro Gıda halka arz ne zaman? Hisse kodu, hisse fiyatı...

İÇİNDEKİLER

Gün içerisinde sıklıkla araştırılanlar arasında Yayla Agro Gıda halka arz ne zaman? Eşit mi oransal mı soruları yer alıyor. Yatırım yapmak isteyenler ve bu noktada Sermaya Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yapan firmalar arasında yer alan Yayla Agro Gıda'nın hakkındaki bilgiler merak konusu oluyor. Peki SPK tarafından halka arzı onaylanan Yayla Agro Gıda borsada ne zaman işlem görecek? Hisse kodu nedir, hisse fiyatı ne kadar?

YAYLA AGRO GIDA HALKA ARZ NE ZAMAN?

22 Nisan tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz için talep toplama tarihleri 11 12-13 Mayıs 2022 olarak belirlendi.

Talep toplama, Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde oluşturulan şirketler birliği tarafından gerçekleştirilecek. Çıkarılmış sermayesinin 430 milyon TL'den 472 milyon 600 bin TL'ye çıkarılması nedeniyle arttırılacak 42 milyon 600 bin TL ve şirketin mevcut ortağı Hasan Gümüş'ün sahip olduğu 28 milyon 400 bin TL nominal değerli olmak üzere toplam 71 milyon TL nominal değerli payın halka arzı için pay fiyatı 12.50 TL olarak belirlendi.

Yayla Agro Gıda'nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkam Hasan Gümüş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Halka arz, şirketimizin kurumsallaşma, sürdürülebilir büyüme ve global marka olma yolunda önemli bir aşama olacak. 25 yılı geride bırakan büyüme yolculuğumuzda önemli bir eşiği ifade eden halka arz ile önümüzdeki 25 yıla yönelik stratejilerimizi hayata geçirmek için çok daha güçlü ve kurumsal bir yapı kazanmayı hedefliyoruz. Halka arz, önümüzdeki döneme yönelik global marka olma vizyonumuz doğrultusunda gerçekleştirmeyi planladığımız uluslararası stratejik ortaklıklar için de elimizi güçlendirecek" ifadelerine yer verdi.

11-12-13 Mayıs talep toplama

12.50₺ Fiyat

Oransal Dağıtım

71.000.000 Lot

887.500.000₺ Arz Büyüklüğü

YAYLA AGRO GIDA HAKKINDA

Temel gıda ve bakliyat sektörünün öncü şirketlerinden Yayla Agro Gıda; global vizyonu, modern tesisleri, teknoloji altyapısı, kalite ve Ar-Ge'ye verdiği önemle 1996'da başlayan global üretici ve marka yolculuğunu istikrarlı büyümeyle sürdürmektedir.

Ankara ve Mersin'de toplam 85.456 metrekarelik alan üzerine kurulu tesislere ve yıllık 957.600 ton – 34.560.000 hazır paket üretim kapasitesine sahip Yayla Agro Gıda; Fortune, Capital, Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi kurumların en büyükler sıralamalarında yer almakta, üretim kapasitesi ve pazar payında Türkiye'de lider konumda bulunmakta ve markette satılan her iki bakliyat ürününden biri Yayla Agro tarafından üretilmektedir.

BRC, Halal, Kosher, IFS, ISO gibi sertifikalarına sahip ürünlerini 81 ilde 65 bayi ve 60 binden fazla perakende noktasında sunan Yayla Agro Gıda, 100'den fazla ülkeyle dış ticaret ilişkisine sahiptir.
Geniş ürün yelpazesi yurtiçinde; A'la Çiftçi, İri DANEM ve Yunus markalarıyla raflarda yerini almaktadır. Yurt dışında ise Legurme markası ile ürünlerini sunmaktadır Legurme, Ticaret Bakanlığı TURQUALITY destek programınca desteklenen global marka adayımızdır.

Yayla Agro, 2019'da European Business Awards'ın tarım ve gıda dalında Avrupa'nın en iyi markaları arasında yer almış ve Türkiye Ulusal Şampiyonu olarak seçilmiştir.

Sektörünün ilk ve tek Ar-Ge merkezine sahip Yayla Agro Gıda, Türkiye'de bir ilk olan Yemek Hazır serisiyle pratik ve güvenle tüketebilecek ürünler sunuyor. Katkısız, koruyucusuz, ev yapımı tadında yemeklerin yer aldığı serinin tüm malzemeleri özenle seçilmekte soğuk zincire ihtiyaç duymayan BPA'sız ambalajları, içerisindeki yemeklerin besin değerini ve lezzetini 36 aya kadar korumaktadır. NielsenIQ BASES Çığır Açan İnovasyonlar 2021'de gıda kategorisinde ödül alan "Yemek Hazır" serisi için hazırlanan iletişim stratejisi, reklam ve pazarlama dünyasının en prestijli yarışması Effie 2021'in "Gıda" kategorisinde Gümüş Effie ödülünü kazanmıştır.